Junior Eurovision Song Contest 2008
Bzikebi

Junior Eurovision Song Contest 2008 blev afholdt lørdag den 22. november i Limasol, Cypern, med deltagelse af 15 lande. Arrangør var EBU i samarbejde med den lokale tv-station CyBC. Vinder blev Georgien og gruppen Bzikebi med sangen 'Bzz'.

Se det samlede scoreboard her...

Junior ESC 2008 logo Temaet for arrangementet er 'Fun in the Sun', hvilket også klart er fremtrædende i årets logo.

Sidste frist for at udvælge bidrag er den 12. oktober, dagen før delegeretmødet i Limasol den 13.-14. oktober, hvor der bl.a. vil blive trukket lod om startrækkefølgen.

Der deltager som nævnt 15 lande i Jr. ESC 2008. To af sidste års deltagere har trukket sig, nemlig Sverige og Portugal. Azerbaijan havde egentlig meldt sig som debutant men trak sig i sidste øjeblik ud.

Danmark deltager som bekendt ikke i det europæiske børne-grandprix. Det samme gælder Norge, Sverige og Finalnd.

Der er lavet nogle få ændringer i reglerne i år i forhold til 2007. En af de regler, der vil fremgå på skærmen, er at antallet af deltagere på scenen er sat ned fra otte til seks. Dette er det samme antal som ved Eurovision Song Contest.

En anden ændring gælder stemmeafgivningen. Her vil det i junior-sammenhæng ikke kun være telefon- og sms-stemmerne, der udpeger vinderen. også de nationale backup-juryer vil i år få indflydelse, nemlig 50%.

Værtsparret er Sophia Paraskeva og Alex Michael, og CyBC har antydet at de vil optræde i skikkelse af Afrodite og Adonis, de græske guder for henholdsvis elskov og natur.

Ved selve showet den 22. november vil der blive gæsteoptræden af den russiske superstjerne Dima Bilan, der jo som bekendt vandt Eurovision Song Contest 2008 med sangen 'Believe'. Og det er netop denne sang han vil optræde med. Desuden vil han før showet mødes med alle artisterne for at videregive en række gode råd.

Eksterne links: Jr. ESC 2008
Junioreurovision
Sidst opdateret den 29.08.2009