MGP Nordic 2009

Lørdag den 28. november var det så tid til MGP Nordic 2009. Otte sange fra de fire nordiske lande var klar til at dyste på sang og musik fra SVT' studier i Stockholm.

Vinder blev svenske Ulrik med sangen 'En Vanlig Dag', mens Danmark med PelleB blev nummer to med 'Kun Min'. Jørgen fra Norge (Din Egen Vei) og finske Amanda (Jeg Vill Leva) fik en delt tredjeplads. Se hele resultatet her...

Ulrik vandt MGP Nordic 2009

Det var Sveriges første sejr i MGP Nordic, der tidligere har givet to sejre til Danmark (Razz og gruppen SEB) og to til Norge.


I løbet af efteråret har Danmark, Sverige, Norge og Finland afholdt deres lokale MGP-finaler, hvor de to bedste fra hvert land nu mødes.

Onsdag dukkede alle de otte deltagere op i Stockholm, og de har nu alle været på scenen og øve. Her er det de danske piger i gruppen Engledrys, der for første gang gennemspiller deres sang 'Familien - Min bedste ven ' i den svenske hovedstad.

Derudover stiller Danmark som bekendt med rapperen PelleB, der sammen med Frida vandt det danske MGP med sangen 'Kun min'.

Læs om de otte sange her...

Herunder kan du se videoklip produceret af SVT, der var med til de første prøver og velkomstmiddag for deltagerne onsdag aften.


De fire deltagende lande har afholdt deres nationale finale på følgende datoer - klik for flere oplysninger: Norge - MGP jr. lørdag den 5. september
Danmark - MGP lørdag den 26. september
Finland - MGP lørdag den 9. oktober
Sverige - Lilla Melodifestivalen lørdag den 2. oktober
Den norske gruppe Blacksheeps vandt MGP Nordic 2008 med 'Oro jaska bearna'. Sidst opdateret den 29.11.2009