Den historiske Afdeling
Sverige vandt den 60. udgave af Eurovision Song Contest i Østrig i 2015. Dermed er vore svenske brødre oppe på hele seks sejre i verdens største musikkonkurrence, kun overgået af Irland der har vundet syv gange.

Emmelie de Forest, Danmark, vinder af ESC 2013 Danmark vandt som bekendt den 58. udgave af ESC i 2013 og dermed har Danmark tre sejre i alt.

I 2011 blev Azerbaijan det 26. land, der har vundet Eurovision Song Contest. Og dermed har halvdelen af de 52 lande, der gennem tiderne har deltaget i verdens største musik-konkurrence, også prøve at vinde.

Australien blev i 2015 det 52. land der har deltaget.

Her i den historiske afdeling kan du finde næsten alle de oplysninger om eurovisionens Melodi Grand Prix som du kan tænke dig.

Hvis du vil læse om Dansk Melodi Grand Prix så finder du alt her...

Her er en oversigt over alle lande, der i tidens løb har deltaget, og oplysninger om sejre og placeringer.

Hvis det er et bestemt årstal, der interesserer dig, klikker du bare på linket 'Årstal'. Her finder du en total gennemgang af hvert enkelt grandprix, fra det allerførste i 1956, hvor bare 7 lande deltog, og op til 2015, hvor hele 40 lande deltog. Rekorden er dog stadig 43 lande i 2008.

I den statistiske afdeling kan du f.eks. se, hvilke lande, der har klaret sig bedst igennem tiderne - og du kan også finde en oversigt over hvilke lande der i tidens løb har måttet lide den tort ikke at få et eneste points.

Skulle du mangle en oplysning, eller finder du fejl på nogen af siderne, er du altid velkommen til at sende mig en mail.

Opdateret den 26.5.2015