ESC-dk / Dansk grandprix historie
1961 1962 1963


Vuggevise - Ellen Winther


Dansk Melodi Grand Prix 1962 blev afholdt søndag den 11. februar kl. 20:00 i ivoli's koncertsal med Kai Mortensen som kapelmester for 'Grandprixorkesteret' og Danmarks Radios underholdningschef Svend Pedersen. som konferencier.

Der deltog 5 melodier der blev sunget af 5 forskellige solister - men som noget nyt blev hver sang sunget to gange - af to forskellige solister og til to forskellige orkestre, idet anden runde blev akkompagneret af Harry Felberts sekstet. Det var dog den solist, der sang første gang, der skulle med til det internationale grandprix, hvis sangen vandt.


Der var indsendt 416 melodier rettidigt, hvoraf en jury med 2 komponister (Walther Schrøder og Børge Friis) samt 2 fra Danmarks Radio (Grethe Hammershøj og Skat Nørrevig) udpegede de 5 deltagende melodier. Komponist og tekstforfatter var ikke kendt på forhånd, det blev først meddelt efter afstemningen.

Én melodi var udvalgt men blev trukket ud af finalen - det var "Jeg snakker med mig selv" med Gitte Hænning. Grunden var, at den var skrevet af Otto Francker, der var udset til at arrangere to melodier til grandprix'et - og dermed var i en uheldig dobbeltrolle. Derfor blev sangen trukket fra konkurrencen med blev sunget som en del af underholdningen udenfor konkurrence - og den blev jo iøvrigt ret populær i den danske befolkning alligevel.

Der var ret stor enighed i dommerpanelet om, hvem der skulle vinde - det blev Ellen Winther og melodien: Vuggevise.

Ved det internationale Melodi Grand Prix ESC 1962 blev 'Vuggevise' nummer 10 blandt 16 deltagende melodier. Vinder blev Frankrig med melodien 'Un premier amour'. Læs mere HER.

Kilde: Jørgen de Mylius - Det Danske Melodi Grand Prix 1957-2000

#
Sang
Solist
Musik og tekst
Points
Plac.
1
Et yndigt strejf af din parfume Chris Dane Musik: Børge Nordlund
Tekst: Olaf Becker
1
5
2
Vuggevise Ellen Winther Musik: Kjeld Bonfils
Tekst: Sejr Volmer-Sørensen
27
1
3
Er det virk'lig sandt Baard Owe Musik: Kjeld Bonfils
Tekst: Sejr Volmer-Sørensen
5
3
4
Et eventyr Birthe Wilke Musik: Vilfred Kjær
Tekst: Carl Andersen
5
4
5
Carrisma Dario Campeotto Musik: Bjarne Hoyer
Tekst: Annelise Bredsdorff
7
2

I anden runde blev sangene sunget af:

Opdateret den 17.11.2013