ESC 2009 - Nyheder

(OPD) Her er det endelige resultat af Eurovision Song Contest 2009 Dato: 17.05.2009
Kilde: ebu

Norge vandt, Island blev nummer 2, Danmark nummer 13, Sverige nummer 21 og Finland nummer 25 og sidst.

Det blev resultatet for de fem nordiske lande - triumfer og voldsom skuffelse i en stor blanding. For Danmark la-la, ingen tvivl om at Brinck selv havde håbet på mere, men han blev dog bedre placeret end Simon Mathew's 15. plads i 2008. Sverige oplevede sin næst-dårligste placering nogensinde og Finland 'vendte tilbage' til tidligere tiders vane med at blive placeret i bunden.

Også for de fire store lande 'BIG FOUR' og værtslandet, der alle var forhånds-kvalificeret til finalen, blev ESC 2009 en blandet oplevelse. Både Storbritanien (nr. 5) og Frankrig (nr. 8) lykkedes med en top-ti placering, mens Tyskland (nr. 20) og Spanien (nr. 24) endnu engang måtte se andre høste laurbærrene. Værtslandet Rusland blev nummer 11, en placering de nok er fuldt tilfredse med, værtsskabet har ikke været en billig fornøjelse.

Azerbaijan deltog for kun anden gang i den store sangkonkurrence, og i år gik de frem fra sidste års 8. plads til en tredjeplads. Og Tyrkiet lykkedes for tredje år i træk og femte gang de sidste syv år at opnå en top-ti placering. De har som et af de få lande aldrig misset finalen. Det samme kan Sverige sige, men med den tredje bundplacering i træk er Sverige alligevel knap så succesfuld.

Malta's Chiara stillede op for tredje gang i konkurrencen, men forhåbningerne om at skifte de tidligere placeringer som nummer 3 og 2 ud med en førsteplads forduftede ud i den russiske nattehimmel, da pointsene bare ikke var til det.