ESC 2014 - Nyheder
Første glimt af scenen i ESC 2014
DR løfter lidt af sløret for scenen i B&W Hallerne
Eurovision 2014: Diamant-formet scene
Dato: 6. marts 2014
Kilde: dr.dk/grandprix


Første glimt af scenen i ESC 2014. Foto: DR
Der var masser af positive reaktioner da DR lørdag afslørede de første billeder af den scene, der i maj måned skal præsentere 37 artister og deres bidrag i Eurovision Song Contest. Afsløringen skete i Amsterdam i forbindelse med at 25 af årets artister mødtes til en opvarmnings-koncert for Eurovision fans, Eurovision in Concert.

Mobil-billeder af scenen spredte sig lynhurtigt på nettet, og der var masser af positive reaktioner på de to billeder showchef Jan Lagermann Lundme havde med i bagagen til den spændte fans og mediefolk.

"Diamant-formet? No surprise, men det ser sgu spændende ud!" var bare én af reaktionerne.

"Vi har prøvet på at få det hele til at hænge sammen: Scenen, det grafiske udtryk og vores slogan #JoinUs. Og det er lykkedes, hvis det første folk siger er, at det ligner en diamant," siger en tilfreds showchef.

Diamantformen er tydelig på det ene billede, Lundme viste, som viser en åben, kantet scene badet i blåhvidt lys - i stil med #JoinUs-logoet, som DR offentliggjorde i efteråret. På det næste billede tager scenen sig helt anderledes og mere lukket ud.

"Det er et godt billede, at scenen både kan være meget åben og mere lukket," siger Lundme. "Den kommer til at kunne gøre noget, det bliver meget magisk. Jeg kan ikke rigtig sige mere," lyder det hemmelighedsfuldt, da journalister prøver at lokke flere detaljer ud af showchefen.

Det er ikke noget tilfælde, at det er til en fest for Grand Prix-fans, at DR har valgt at vise de første billeder af scenen. "Fansene er en stor del af det her. Uden dem, ingen Eurovision Song Contest. Hvis vi ikke giver dem noget, kan vi ikke forvente, folk vil 'joine' os," siger Jan Lagermand Lundme med henvisning til årets slogan.

Og reaktionen fra fansene var begejstret. "Det, vi gerne vil, er at skabe en nysgerrighed omkring showet til maj. Og de sagde "wow" og klappede af scenen, selvom det bare var to hurtige billeder."

Prøverne på scenen starter på torsdag
I B&W Hallerne er scenen ved at være bygget færdig, fortæller Lundme, der allerede har skiftet storrumskontoret i DR Byen ud med en skurvogn på Refshaleøen. "Vi er rigtig langt. Diamanten står der, og nu mangler der bare nogle detaljer," siger han. "Den skal være færdig på torsdag, hvor vi har de første tekniske prøver."

Links: Irland

Opdateret den 6.4.2014