ESC 2016 - Nyheder
Iveta Mukuchyan
Armenien har sat navn på deres artist til Stockholm
Iveta Mukuchyan klar til Eurovision 2016
Dato: 13. oktober 2015
Kilde: eurovision.tv


Iveta Mukuchyan
Armenien blev det tredje land der satte navne på deres artist til Eurovision Song Contest 2016. Det bliver den 29-årige sangerinde Iveta Mukuchyan der skal repræsentere Armenien i den svenske hovedstad. Tidligere har Holland og Montenegro annonceret deres artist.

I slutningen af september meddelte det armenske AMPTV at man havde fundet den helt rigtige artist til Stockholm - og at det ville blive en kvindelig performer. Siden da har rygterne svirret, og især tre navne var på rygtemagernes læber: Athena Manoukian, Sirusho og Iveta Mukuchyan. Og det blev altså den sidstnævnte der fik billetten til Eurovision.

Ivetas navn blev frigivet tirsdag eftermiddag i tv-showet Profession - Journalist.

Om den spændende opgave sagde Iveta efterfølgende: "Jeg er vældig glad, taknemmelig og beæret over at være udvalgt til at repræsentere Armenien. Jeg elsker Eurovision og det er helt fantastisk at få lejlighed til at repræsentere mit land på den store scene. Jeres støtte er meget vigtig for mig, så jeg håber I vil være med mig på denne vigtige rejse."

Hvilken sang Iveta skal optræde med i Globen i maj måned bliver besluttet på et senere tidspunkt. AMPTV har bedt interesserede sangskrivere indsende deres forslag inden den 13. november.

Iveta Mukuchyan er 29 år og født i Armenien. Da hun var fem år flyttede hendes familie til Tyskland, men i 2011 flyttede hun tilbage til Armenien, hvor hun bl.a. har gået på stats-konservatoriet i Yerevan. I 2012 deltog hun i talent-showet The Voice of Germany, hvor hun klarede sig frem til de store live shows.

Iveta er en vældig populær og velkendt sangerinde hjemme i Armenien, hvor hun er en vigtig rollemodel for mange unge kvinder.

Den 61. udgave af Eurovision Song Contest afholdes med to semifinaler den 10. og 12. maj og den store finale den 14. maj 2016.

Links: Armenien

Opdateret d. 13.10.2015