ESC 2016 - Nyheder
Objetivo Eurovisión
'Objetivo Eurovisión' Hvem skal repræsentere Spanien?
Spanien finder sit bidrag mandag aften
Dato: 1. februar 2016
Kilde: eurovision.tv


Objetivo Eurovisión
I aften vil vi kende det allerførste finale-bidrag i dette års udgave af Eurovision Song Contest. Det sker når Spanien mandag afholder deres nationale finale 'Objetivo Eurovisión', hvor seks bidrag dyster om billetten til Stockholm i maj måned. Spanien er som medlem af BIG FIVE forhånds kvalificeret til finalen den 14. maj i Globen.

Det spanske tv-selskab RTVÉ har udvalgt seks unge talenter til at deltage i kampen om at repræsentere Spanien i Eurovision Song Contest 2016. Her er aftenens artister, opført i startrækkefølge. Klik på titel for at høre sangene...

• Maverick - Un mundo más feliz
• Barei - Say Yay!
• Xuso Jones - Victorious
• Salvador Beltran - Días de alegría
• Maria Isabel - La vida sólo es una
• Electric Nana - Now

Showet starter kl. 22:15, og du kan følge med på eurovision.tv her...

Showet sendes live fra RTVE studier med Anne Igartiburu som aftenens vært og Julia Varela i greenroom. Vinderen vil blive valgt ved en kombination af seer-stemmer (40%), 5 internationale dommere (30%) og en "expert" jury (30%). Blandt dommerne finder vi bl.a. Loreen, Edurne og Il Volo medlem Carlos Marín.

Som gæsteoptræden vil vi møde en række artister (Brequette, Mirela, D'Nash (ESC 2008) og Jorge Gonzáles), der vil synge et medley af Eurovision-sange.

På listen finder vi et enkelt navn, der er kendt i Eurovision kredse, nemlig Maria Isabel, der som ni-årig vandt Junior Eurovision i 2004. Nu stiler hun efter en plads i de voksnes Eurovision med sit seneste hit La vida sólo es una.

Favoritten blandt Eurovision fans til at vinde billetten til Stockholm er dog ikke Maria Isabel, men derimod Barei (Bárbara Reyzábal) med sangen 'Say Yay!'.

Spanien i Eurovision Song Contest
Spanien debuterede i Eurovision i 1961 og har deltaget i alt 55 gange. Det er blevet til to sejre, helt tilbage i 1968 og 1969 med henholdsvis Massiel (La, La, La) og Salomé (Vivo Cantando). De seneste år har Spanien som de fleste af BIG FIVE landene haft svært ved at opnå resultater helt i top.

Den 61. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i Globen i Stockholm med to semifinaler den 10. og 12. maj og den store finale lørdag den 14. maj 2016.

Maverick Barei Xuso Jones Salvador Beltran Maria Isabel Electric Nana

Links: Spanien

Opdateret d. 31.1.2016