ESC 2016 - Nyheder
ManuElla, EMA 2016
Hun skal repræsentere Slovenien i Eurovision
Blue & Red: ManuElla vandt EMA 2016
Dato: 27. februar 2016
Kilde: eurovision.tv


ManuElla, EMA 2016
Det slovenske melodigrandprix, EMA (Evrovizijska Melodija) 2016, blev afholdt lørdag aften med deltagelse af ti bidrag, der dystede om retten til at repræsentere Slovenien i Eurovision Song Contest. Sidste år blev vinderen Maraaya, i år blev tronen overtaget af ManuElla, der vandt den direkte duel i superfinalen mod Raiven.

Der bliver ikke gensyn i Stockholm med de to tidligere Eurovision-deltagere fra Slovenien, Nusa og Regina, der prøvede lykken i EMA 2016. De blev begge sorteret fra inden super-finalen, idet en fagjury efter første runde udpegede de to superfinalister.

Det blev i stedet en direkte duel mellem Raiven med sangen 'Crno Bel' og ManuElla med nummeret 'Red & Blue'. Og i den duel valgte tv-seerne, der alene havde magten i superfinalen, altså ManuElla og sangen 'Red & Blue'. Vindersangen indeholdt den klassiske 'jeg har en anden kjole på indenunder' overraskelse.


Optakt
Sidste frist for at indsende bidrag til EMA 2016 var den 21. december, og herefter udpegede RTVSLO de ti bidrag der dyster i aftenens lokale grandprix-show.

Showet sendes fra RTVSLO TV Studier i Ljubljana med Klemen Slakonja som vært. Vinderen findes efter to afstemningsrunder. Efter første runde vil en fag-jury udpege de to superfinalister. Herefter vil en seer-afstemning finde den endelige vinder af EMA 2016.

Showet starter kl. 20:00,
og du kan følge med her...

Syv af aftenens bidrag er med engelsk tekst mens tre artister synger på slovensk. Programmet ser således ud:

1. Anja Baš - What If
2. Žan Sercic - Summer Story
3. Anja Kotar - Too Cool
4. San Di Ego Band - Brez Tebe
5. D Base - Spet Živ
6. Regina - Alive In Every Way
7. ManuElla - Blue And Red
8. Raiven - Crno Bel
9. Nuša Derenda - Tip Top
10. Sebastijan Lukovnjak - Tales Of Tomorrow

Der er to navne, der er godt bekendt i Eurovision Song Contest, nemlig Nusa Derenda, der repræsenterede Slovenien i København i 2001 med sangen 'Energy', samt Regina der deltog i ESC 1996 med sangen 'Dan Najlepsih Sanj'.

Blandt aftenens gæster finder vi sidste års vinder Maraaya, og der vil også blive besøg af gruppeno Sestre, der repræsenterede Slovenien i 2002. Endelig vil der blive optræden af Lina Kuduzovic, der sang for Slovenien i sidste års Junior Eurovision Song Contest.

Du kan høre uddrag af de ti sange her:

Slovenien i Eurovision Song COntest
Slovenien debuterede i Eurovision Song Contest i 1993 med gruppen 1X Band, der fik en beskeden 22. plads med bidraget 'Tih Dezeven Dan'. I alt har Slovenien været med 21 gange med to syvendepladser til Darja Svajger i 1995 og til Nusa Derenda i 2001 som de bedste resultater.

Senest blev det til en fjortendeplads i Wien til Maraaya med 'Here For You'.

Den 61. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i Globen i Stockholm med to semifinaler den 10. og 12. maj og den store finale lørdag den 14. maj 2016.

Links: Slovenien

Opdateret d. 28.2.2016