ESC 2016 - Nyheder
Iveta Mukuchyan
LoveWave: Iveta Mukuchyan præsenterer sig bidrag
Armeniens bidrag præsenteret onsdag
Dato: 2. marts 2016
Kilde: eurovision.tv


Iveta Mukuchyan
Iveta Mukuchyan blev allerede i oktober måned, som den tredje artist, annonceret som den der skal forsvare Armeniens farver ved Eurovision Song Contest i Stockholm. Og i aften kunne vi så høre hendes bidrag LoveWave for første gang. Det skete bl.a. på eurovision.tv.

Iveta Mukuchyan er 29 år og født i Armenien. Da hun var fem år flyttede hendes familie til Tyskland, men i 2011 flyttede hun tilbage til Armenien, hvor hun bl.a. har gået på stats-konservatoriet i Yerevan. I 2012 deltog hun i talent-showet The Voice of Germany, hvor hun klarede sig frem til de store live shows.

Bidraget der skal med til Stockholm hedder som nævnt LoveWave, og er skrevet af Iveta selv i samarbejde med Lilith Navasardyan, Levon Navasardyan og Stephanie Crutchfield.

Sangen bliver frigivet kl. 18:30, og kan bl.a. høres på Ivetas YouTube kanal her...

I februar måned blev sangen titel afsløret, samtidig med denne teaser:

Armenien i Eurovision Song Contest
Armenien debuterede i konkurrencen i 2006 og har været med i alt otte gange. De har opnået to fjerdepladser som bedste resultater - i 2008 med Sirusho og sangen 'Qele, Qele' og i København i 2014, hvor Aram Mp3 blev nummer fire med 'Not Alone'.

Senest blev det til en sekstendeplads i finalen i Wien til den til lejligheden sammensatte gruppe Genealogy og nummeret 'Face The Shadow'.

Den 61. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i Globen i Stockholm med to semifinaler den 10. og 12. maj og den store finale lørdag den 14. maj 2016.

Links: Armenien

Opdateret d. 2.3.2016