ESC 2016 - Nyheder
Douwe Bob
Douwe Bob tager til Stockholm i maj med 'Slow Down'
Her er videoen til Hollands bidrag
Dato: 4. marts 2016
Kilde: eurovision.tv


Douwe Bob
Allerede i september måned annoncerede den hollandske tv-station AVRO TROS, at Holland bliver repræsenteret af den 22-årige Douwe Bob, når Eurovision Song Contest 2016 bliver afholdt i maj måned i Stockholm. I dag blev det hollandske bidrag med titlen 'Slow Down' så frigivet på video.

Den 22-årige sanger, sangskriver og komponist var det allerførste kendte navn til verdens største musikkonkurrence, der som sagt finder sted i den svenske hovedstad i maj måned. I 2012 deltog han i det hollandske talent-show 'De beste singer-songwriter van Nederland' og han vandt konkurrencen med sangen "Multicoloured Angels" - se nedenfor.

AVRO TROS har valgt Douwe Bob internt. Det er fjerde år i træk at den hollandske artist bliver valgt uden afholdelse af en national finale.

Sangen, der i dag blev præsenteret på et pressemøde i Amsterdam, er skrevet af Douwe Bob selv i samarbejde med Jan Peter Hoekstra, Jeroen Overman og Matthijs van Duijvenbode. Douwe Bob præsenterede sangen som en opfordring til at folk skal sætte hastigheden i dagligdagen ned.

"Vi har allesammen så travlt i dag. Der er dette konstante pres for at skulle præstere hele tiden. 'Slow Down' er min protest mod mig selv, mod dette liv som jeg lever i Amsterdam. Når jeg spadserer i de svenske skove eller rider på hesteryg på de åbne spanske vidder, bliver jeg grebet af en indre fred og ser alting i et bedre perspektiv."

Holland i Eurovision Song Contest
Holland har været med i Eurovision Song Contest lige siden starten i 1956 og har været med 56 gange. Fire gange har tulipanlandet kunnet række sig sejrrigt tilbage, men den seneste gevinst er helt tilbage til 1975. Forrige år var det dog tæt på igen, da Commen Linnet fik en imponerende andenplads i København.

Senest blev dog ikke til finaleplads i Wien, da Trijntje Oosterhuis måtte nøjes med en 14. plads i semifinalen med 'Walk Along'.

Den 61. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i Globen i Stockholm med to semifinaler den 10. og 12. maj og den store finale lørdag den 14. maj 2016. Holland vil deltage i senmifinale I den 10. maj.

Links: Sverige

Opdateret d. 4.3.2016