ESC 2017 - Nyheder
Depi Evratesil
Armenien er i fuld sving med at finde deres artist
Depi Evratesil havde kick off lørdag
Dato: 1. oktober 2016
Kilde: esctoday.com


Depi Evratesil
Ikke siden 2010 er Armeniens repræsentant ved Eurovision blevet valgt i en lokal finale. Men i år har AMPTV besluttet sig for at finde deres artist efter en talent-konkurrence med titlen 'Depi Evratesil' - Til Eurovision. Ikke mindre end 120 artister er udvalgt til at deltage, og vinderen vil blive fundet i december måned.

Depi Evratesil havde kick off lørdag aften, hvor vi blev præsenteret for de første 25 artister, der hver sang et bidrag efter eget valg. En jury bestående af seks tidligere Eurovision-deltagere bedømte de 25 artister og sendte de bedste videre til de næste programmer. Mindst fire af de seks dommere skulle være enige for at artisten gik videre.

De seks jury-medlemmer er:
- Hayko (ESC 2007)
- Inga (ESC 2009 & 2015)
- Anush (ESC 2009)
- Aram MP3 (ESC 2014)
- Essaï Altounian (ESC 2015)
- Iveta Mukuchyan (ESC 2016)

Følgende artister gik videre fra aftenens program:

Saro Gevorgyan
Artsvik
Egine
Alexander Plato
Mary Mheryan
Vahe Aleksanyan
Mariam Yevriyan
Syuzanna Melqonyan
Amalya Margaryan
Kristina Avetisyan
Anna Sedrakyan
Only Girls

Vinderen af talentkonkurrencen forventes som sagt at blive fundet i december måned. Herefter udestår så arbejdet med at finde den rigtige sang - og lur mig om ikke Armenien kunne finde på at skæve over sundet efter svenske sangskrivere.

Armenien debuterede i Eurovision Song Contest i 2006, hvor det blev til en ottendeplads til Andre og sangen 'Without your love'. Armeniens bedste resultater er to fjerdepladser til Sirushu i 2008 (Qele, qele) og til Aram MP3 i 2014 (Not Alone).

Senest blev det til en syvendeplads i Stockholm til Iveta Mukuchyan med 'LoveWave'.

Den 62. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i International Exhibition Centre i Kyiv med to semifinaler den 9. og 11. maj og den store finale lørdag den 13. maj 2017.


Inga, Aram MP3, Iveta, Essaï, Anush og Hayko

Links: Armenien

Opdateret d. 1.10.2016