ESC 2017 - Nyheder
O'G3NE
Holland tidligt på banen med søsterlig trio
O'G3NE synger for Holland i Kyiv
Dato: 31. oktober 2016
Kilde: eurovision.tv


O'G3NE
Hollandske medier har i et stykke tid spekuleret i, om Holland mon ikke ville vælge pigegruppen O'G3NE til at repræsentere tulipan-landet i Eurovision 2017. Og lørdag kom så bekræftelsen på, at Lisa, Amy og Shelly vil tage turen til Kyiv i maj måned.

Pigegruppen O'G3NE, der lørdag blev afsløret som det hollandske indslag ved Eurovision Song Contest 2017 i Ukraine, består af tre søstre, Lisa på 22 år og tvillingerne Amy og Shelly Vol på 21. Pigerne er ikke helt ubekendt med Eurovision; i 2007 repræsenterede de Holland I Junior Eurovision Song Contest med sangen 'Adem In, Adem Uit', der fik en 11. plads blandt 17 deltagende lande.

Meget er sket i løbet af de mellemliggende ti år - de har vundet 2014-udgaven af 'Voice of Holland' og har haft adskillige store hits i hjemlandet.

"Vi glæder os usigeligt til at repræsentere vores land i Eurovision," siger de tre piger. "Dette vil blive et helt nyt top-punkt i vores karriere, og vi vil gøre alt for at vores land kan være stolte af os."

I de kommende måneder vil O'G3NE og deres team arbejde med et bidrag til Kyiv. Sangen forventes at blive klar til præsentation tidligt i 2017.

Gruppens navn er lidt tricky sammensat af deres mors blodtype (O) og de gener de tre piger har til fælles.

Her er en video en af gruppens hidtil største succeser, Magic.

Den 62. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i International Exhibition Centre i Kyiv med to semifinaler den 9. og 11. maj og den store finale lørdag den 13. maj 2017.

Holland i Eurovision Song Contest
Holland har været med i Eurovision Song Contest lige siden starten i 1956 og har været med 57 gange. Fire gange har tulipanlandet kunnet række sig sejrrigt tilbage, men den seneste gevinst er helt tilbage til 1975. I 2014 var det dog tæt på igen, da Commen Linnet fik en imponerende andenplads i København.

Senest blev til en 11. plads i Stockholm til Douwe Bob og sangen 'Slow Down'.

Links: Holland

Opdateret d. 31.10.2016