ESC 2017 - Nyheder
Marta og Artsvik
Armenien klar til finale; bliver det Marta eller Artsvik?
I aften: Depi Evratesil finale i Jerevan
Dato: 24. december 2016
Kilde: esctoday.com


Marta & Artsvik
De startede 120 tilbage i starten af oktober måned, og nu efter et spændende udskilningsløb er de bare to tilbage i kampen om at repræsentere Armenien i Eurovision Song Contest 2017. Martha og Artsvik skal i aften udkæmpe den endelige dyst om billetten til Kyiv.

AMRTV startede processen med at finde Armenien artist helt tilbage i juli, hvor man bad interesserede artister melde sig. Via et ugentligt show med titlen 'Depi Evratesil' (Til Eurovision) med Gohar Gasparyan som gennemgående vært, er oprindeligt 120 armenske artister fra Armenien og store dele af resten af verden blevet reduceret til de to finalister.

Showet starter kl. 18:30, og du kan følge med her...

Igen i aften vil de to resterende artister give eksempler på deres musikalske kunne gennem cover-versioner af kendte sange. De to finalister vil blive bedømt (50/50%) af hhv. en fag-jury og af de armenske tv-seere via sms-afstemning og vinderen vil som bekendt repræsentere Armenien i Eurovision Song Contest 2017 i Kyiv.

Det må forventes at blive et tæt race mellem de to finalister, da Artsvik i semifinalen vandt jury-afstemningen mens Marta var mest populær blandt tv-seerne.

Under showet vil der blive gæsteoptræden af Hovig, der skal repræsentere Cypern i Eurovision Song Contest. Hovig er en cypriotisk sanger med armenske rødder, der tidligere på åpret blev valgt internt til at repræsentere Cypern i Kyiv.

Den armenske repræsentant i Eurovision 2017 findes altså i aften. Herefter udestår så arbejdet med at finde den rigtige sang til vinderen

Armenien i Eurovision Song Contest
Armenien debuterede i Eurovision Song Contest i 2006, hvor det blev til en ottendeplads til Andre og sangen 'Without your love'. Armeniens bedste resultater er to fjerdepladser til Sirushu i 2008 (Qele, qele) og til Aram MP3 i 2014 (Not Alone).

Senest blev det til en syvendeplads i Stockholm til Iveta Mukuchyan med 'LoveWave'.

Den 62. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i International Exhibition Centre i Kyiv med to semifinaler den 9. og 11. maj og den store finale lørdag den 13. maj 2017.

Links: Armenien

Opdateret d. 24.12.2016