ESC 2017 - Nyheder
Elina
Hvem vil repræsentere Estland i Eurovision 2017?
I aften: Første semifinale i Eesti Laul
Dato: 11. februar 2017
Kilde: eurovision.tv


Elina Born
Eesti Laul er det koncept Estland trofast har benyttet de sidste mange år til at finde det allerbedste bidrag til at sende til Eurovision. Afviklingen sker over to delfinaler med ti sange i hver, inden finalen med fem sange fra hver semifinale. Første semifinale kører over de estiske tv-skærme i aften.

De to semifinaler i Eesti Laul sendes fra ERR TV Studier i Tallinn, med Marko Reikop & Elina Netšajeva som værter. Ti sange deltager i hver semifinale, og de fem finalister findes efter to afstemningsrunder. I første runde findes fire finalister i en kombineret 50/50% afstemning med en fagjury og tv-seernes stemmer. I anden runde stemmer tv-seerne alen om en femte finaleplads.

Showet starter kl. 20:35, og du kan følge med her...

Aftenens semifinalefelt ser således ud:

01. Lenna Kuurmaa - "Slingshot"
02. Elina Born - "In or Out"
03. Carl-Philip - "Everything But You"
04. Ivo Linna - "Suur loterii"
05. Ariadne - "Feel Me Now"
06. Uku Suviste - "Supernatural"
07. Laura Prits - "Hey Kiddo"
08. Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian - "Have You Now"
09. Janno Reim & Kosmos - "Valan pisaraid"
10. Leemet Onno - "Hurricane"

De fleste vil nok nikke genkendende til Elina Born, der jo repræsenterede Estland i Wien i 2015 sammen med Stig Rästa og sangen 'Goodbye to Yesterday'. Men der er også gensyn med Ivo Linna, der deltog i Eurovision 1996 (sammen med Maarja-Liis Ilus) og Lenna Kuurmaa var en del af gruppen Vanilla Ninja, der repræsenterede Schweiz i Eurovision 2005.

Læs også: Estland: Tyve bidrag klar til semifinaler

Den 62. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i International Exhibition Centre i Kyiv med to semifinaler den 9. og 11. maj og den store finale lørdag den 13. maj 2017.

Links: Estland

Opdateret d. 11.2.2017