ESC 2017 - Nyheder
Tijana Bogicevic
RTS har igen i år valgt Eurovision sanger internt
Tijana Bogicevic synger for Serbien
Dato: 27. februar 2017
Kilde: esctoday.com


Tijana Bogicevic
Den serbiske tv-station RTS har her mandag aften meddelt, at Tijana Bogicevic vil repræsentere den tidligere jugoslaviske republik i Eurovision Song Contest 2017. Det sker med en sang skrevet af et team, der tidligere med succes har skrevet bidrag til Eurovision.

Serbien har igen i år valgt deres bidrag til det kommende Eurovision Song Contest i Kyiv internt i RTS. Det annoncerede tv-stationen her til aften. Valget er faldet på Tijana Bogicevic, der tidligere har haft tjansen som korsanger i Eurovision for Nina i 2011.

35-årige Tijana er i øjeblikket bosat i USA. Hun fik sit musikalske gennembrud i 2001, hvor hun sluttede sig til Vlado Georgiev som backing vokalist. Hendes mest kendte solo hit er sangen “Cudo”, der blev frigivet i 2013. Året efter optrådte hun sammen med Aleksa Jelic på deres nummer “Jos jednom”, der blev et stort hit.

Artiklen fortsætter under videoen...

Det serbiske bidrag vil være skrevet af et team, der tidligere med succes har stået bag et par bidrag i Eurovision. Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas og Lisa Ann-Marie Linder var således ophavsmænd til Østrigs vindersang i København i 2014, Rise like a Phoenix.

Og sidst år leverede det samme hold Bulgariens bidrag 'If love was a crime', der fik en flot fjerdeplads i Stockholm.

Serbien i Eurovision Song Contest
Serbien debuterede som selvstændig nation i 2007; tidligere havde de i 2004 og 2005 deltaget som Serbien-Montenegro. Allerede i debutåret 2007 var der fuld gevinst, da Marija Šerifovic vandt Eurovision med sangen 'Molitva'. Serbien har deltaget ni gange, og kun to gange er det ikke blevet til en plads i finalen. Senest blev det til en plads som nummer 18 til Sanja Vucic ZAA og nummeret Goodbye (Shelter).

Den 62. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i International Exhibition Centre i Kyiv med to semifinaler den 9. og 11. maj og den store finale lørdag den 13. maj 2017.

Links: Serbien

Opdateret d. 27.2.2017