ESC 2017 - Nyheder
Koit Tome og Laura
Hvem vil repræsentere Estland i Eurovision 2017?
Estland i aften: Eesti Laul 2017 finale
Dato: 4. marts 2017
Kilde: eurovision.tv


Koit Tome og Laura
Eesti Laul er det koncept Estland trofast har benyttet de sidste mange år til at finde det allerbedste bidrag til at sende til Eurovision. Afviklingen er sket over to delfinaler med ti sange i hver, inden aftenens finale med fem sange fra hver semifinale. Vinderen vil repræsentere Estland i Eurovision Song Contest.

Finalen i Eesti Laul sendes fra Saku Suurhall i Tallinn, med Märt Avandi & Ott Sepp som værter. Ti sange deltager i hver semifinale, og de fem finalister findes efter to afstemningsrunder. I første runde findes tre super finalister i en kombineret 50/50% afstemning med en fagjury og tv-seernes stemmer. I anden runde stemmer tv-seerne alene om vinderen.

Showet starter kl. 18:30, og du kan følge med her...

Aftenens finalefelt ser således ud:

1. Liis Lemsalu – “Keep Running”
2. Koit Toome & Laura – “Verona”
3. Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian – “Have You Now”
4. Lenna Kuurmaa – “Slingshot”
5. Daniel Levi – “All I Need”
6. Elina Born – “In or Out”
7. Ivo Linna – “Suur loterii”
8. Rasmus Rändvee – “This Love”
9. Ariadne – “Feel Me Now”
10. Kerli – “Spirit Animal”

I aften er der gensyn med Koit Toome, der repræsenterede Estland i Eurovision Song Contest i 1988 med sangen 'Mere Lapsed'. Han synger sammen med Laura, der var en del af gruppen Suntribe, der repræsenterede Estland i Eurovision 2005.

Der er også gensyn med Lenna Kuurmaa, der repræsenterede Schweiz i ESC 2005 (i gruppen 'Vanilla Ninja'), Elina Born der repræsenterede Estland i ESC 2015 og endelig Ivo Linna, der sang for Estland i 1996.

Læs også: Sidste fem finalister fundet i Eesti Laul

Den 62. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i International Exhibition Centre i Kyiv med to semifinaler den 9. og 11. maj og den store finale lørdag den 13. maj 2017.

Links: Estland

Opdateret d. 4.3.2017