Eurovision Song Contest 2018 - NYHEDER
Operación Triunfo
Spanien har fundet sit bidrag til Eurovision 2018!
Amaia & Alfred vandt Gala Eurovisión
Dato: 30. januar 2018
Kilde: eurovision.tv


Amaia og Alfred
Spanske RTVE afholdt mandag aften en speciel Eurovision-udgave af talent-showet Operación Triunfo, der i sæsonen 2017/18 er vendt tilbage til TVE. De fem sidste artister i programmet dystede med ni sange som henholdsvis solister, duetter og en enkelt gruppe. Vinderen blev Amaia & Alfred med sangen 'Tu canción'.

Vinderen af Operación triunfo: Gala Eurovisión blev fundet efter to afstemningsrunder, hvor det alene var tv-seernes stemmer der talte. Efter første afstemningsrunde gik tre sange videre til anden afstemningsrunde: Aitana – Arde
Alfred & Amaia – Tu canción
Aitana & Ana Guerra – Chico malo

I anden afstemningsrunde gik sejren så til Amaia og Alfred med sangen 'Tu canción'.

1. Amaia & Alfred - 43%
2. Aitana - 31%
3. Aitana & Ana Guerra - 26%


Optakt
Operación Triunfo, der også går under betegnelsen Star Academy, er en blanding af The Voice og Big Brother. I alt 18 talentfulde unge artister indskriver sig på akademiet, hvor de bor sammen under konstant kameraovervågning, og hvor de én efter én bliver stemt hjem, indtil en vinder kan kåres.

Hver uge skal de tilbageværende artister afholde en galla koncert, der skal vise tv-seerne og de tilknyttede lærere hvor langt de er kommet i udviklingen.

I aften afholdes så det specielle Eurovision show, hvor de fem tilbageværende artister: Aitana, Alfred, Amaia, Miriam og Ana Guerra, er blevet tildelt en række sange. Den ene af sangene er skrevet af akademiets elever og synges af alle fem artister.

Showet starter kl. 22:35, og du kan følge med her...

Programmet sendes fra Parc Audiovisual de Catalunya i Terrassa med Roberto Leal som vært.

Der deltager disse ni sange i aftenens show: Aitana – Arde
Alfred – Que nos sigan las luces
Amaia – Al cantar
Ana Guerra – El remedio
Miriam – Lejos de tu piel
Aitana & Ana Guerra – Chico malo
Alfred & Amaia – Tu canción
Miriam & Agoney *) – Magia
Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra & Miriam – Camina
*) Agoney var den sidst udstemte artist inden Eurovision finalen og deltager i en enkelt duet for at få antallet til at 'gå op'.

Du kan følge med i OT dagligt på OT's YouTube kanal...

Aitana Alfred Amaia Ana Guerra Miriam Agoney

Vinderen udpeges efter to afstemningsrunder. Efter første runde går tre bidrag videre til Superfinalen. Det er alene de spanske tv-seere der vælger det vindende bidrag.

Det er fjerde gang at en deltager i Operación Triunfo repræsenterer Spanien i Eurovision; Rosa (ESC 2002) vandt OT i 2001/02, Beth (ESC 2003) blev nummer tre i OT 2002/03 og Ramón (ESC 2004) blev nummer to i OT 2003/04. I Eurovision blev de henholdsvis nummer 7, 8 og 10.

De fem finalister: Amaia, Miriam, Alfred, Aitana og Ana Guerra

Links: Spanien

Opdateret d. 30.1.2018