Hvem skal synge for Armenien i Eurovision 2018?
Depi Evratesil: Fem finalister på plads
Dato: 19. februar 2018
Kilde: eurovision.tv

Depi Evratesil, det lokale armenske Melodi Grand Prix, afholdes i år med to semifinaler og en finale; 20 bidrag kæmper om retten til at forsvare de armenske farver i Lissabon i maj måned. Første semifinale løb af stabelen mandag aften.

Ti sange var med i opløbet om fem finalepladser, da Armenien afholdt den første semifinale i Depi Evratesil 2018 mandag aften. Afgørelsen blev truffet i en 50/50% afstemning, hvor en international jury talte den ene halvdel af stemmerne mens de armenske tv-seere talte for den anden halvdel.

Følgende bidrag gik videre til finalen:

• Gevorg Harutyunyan – Stand up
• Lusine Mardanyan – If you don’t walk me home
• Mher Armenia – Forever
• Nemra – I’m a liar
• Robert Koloyan – Get away with us

Noget uventet blev der ikke plads i finalen til Tamar Kaprielian, der på forhånd var udråbt som en af favoritterne til at vinde det hele i Armenien.

Se hele showet her...

Anden semifinale af Depi Evratesil afholdes på torsdag, mens der er finale søndag den 25. februar.

Optakt
Sidste år blev Depi Evratesil ('Til Eurovision') afholdt som en talent konkurrence, hvor over 120 artister blev bedømt af seks dommere/mentorer. I et spændende udskilningsløb der løb over tre måneder blev Artsvik i den sidste ende udråbt som vinder. Senere fandt man så den 'rigtige' sang.

I år har Armenien valgt en mere traditionel finale model, nemlig i form af to semifinaler med ti sange i hver, hvor fem bidrag fra hver semifinale kvalificerer sig til finalen. Afstemningen er også meget traditionel, idet der anvendes en 50/50% jury- og seer-afstemning. Juryen er en international jury.

Armensk tv modtog over 100 forslag til sange, der kunne repræsentere Armenien i Eurovision Song Contest. Ud af disse har 1tv udvalgt tyve, der nu skal dyste om billetten til den portugisiske hovedstad.

Showet starter kl. 19:15 (22:15 lokal tid), og du kan følge med her...