Eurovision Song Contest 2018 - NYHEDER
EMA finalister
Hvem skal synge for Slovenien i Eurovision 2018?
I aften 20:00: EMA finale i Slovenien
Dato: 24. februar 2018
Kilde: eurovision.tv


Finalister EMA 2018
Raiven og Vid ValicDet lokale slovenske grandprix EMA (Evrovizijska Melodija) afholdes i år for 23. gang - igen i år med en semifinale og en finale. Seksten bidrag deltog i semifinalen sidste lørdag, otte er klar til aftenens finale.

Sidste frist for at indsende bidrag til EMA 2018 var den 15. november; ved fristens udløb havde RTVSLO modtaget 108 bidrag.

Ud af disse var seksten sange udvalgt til semifinalen; og otte er nu klar til finalen, der sendes i aften fra RTVSLO TV' Studier i Ljubljana med Vid Valic og Raiven som værter. Vid Valic er en slovensk standup'er, mens Raiven deltog i EMA 2016 og 2017 hvor hun blev henholdsvis nummer to og tre.

Showet starter kl. 20:00, og du kan følge med her...

Følgende otte bidrag er med i dysten om retten til at repræsentere Slovenien i Eurovision 2018 og dermed billetten til Lissabon:

• Lea Sirk – Ne, hvala!
• Indigo – Vesna
• Ina Shai – Glow
• BQL – Promise
• Marina Martensson – Blizu
• Lara Kadis – Zdaj sem tu
• Proper – Ukraden cvet
• Nuška Drašcek – Ne zapusti me zdaj

Lea Sirk sang kor for Slovenien i ESC 2014 & 2016. Både BQL og Nuška Drašcek var med i EMA finalen sidste år.

To bidrag, Glow og Promise, synges i finalen på engelsk; i semifinalen skulle alle bidrag synges på slovensk. BQL's bidrag Promise har bl.a. Maraaya som sangskriver; Maraaya repræsenterede Slovenien i ESC 2015 i Wien med sangen Here for You.

Læs også: Slovenien fandt otte finalister til EMA

I aften findes vinderen ved en kombineret afstemning med seks regionale juryer, der tilsammen tæller 50%, og en afstemning blandt tv-seerne, der leverer den anden halvdel af stemmerne.

Ud over at fungere som med-vært vil Raiven optræde med begge sine to tidligere EMA bidrag, “Crno bel” og “Zažarim”. Derudover vil der også være gæsteoptræden af Omar Naber (ESC 2017 og 2005) samt Maja Keuc(ESC 2011); sidstnævnte optræder i disse dage under kunstnernavnet Amaya.

Links: Slovenien

Opdateret d. 23.2.2018