Eurovision Song Contest 2019 - NYHEDER Jonida Maliqi

'La Venda' klar til Eurovision Song Contest 2019 for Spanien
Miki vinder Eurovision Gala of Operación Triunfo


Dato: 26. januar 2019
Kilde: eurovision.tv
Miki vandt søndag årets udgave af Eurovision Gala of Operación Triunfo, og dermed vil han repræsentere Spanien i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv. ( se video)

Igen i år blev det spanske bidrag fundet på en special galla aften i talent showet Operación Triunfo, der i år blev afholdt for tiende gang. Operación Triunfo, der også går under betegnelsen Star Academy, er en blanding af The Voice og Big Brother. I alt 18 talentfulde unge artister indskriver sig på akademiet, hvor de bor sammen under konstant kameraovervågning 24/7, og hvor de én efter én bliver stemt hjem, indtil en vinder kan kåres.

Hver uge skal de tilbageværende artister afholde en galla koncert, der skal vise tv-seerne og de tilknyttede lærere hvor langt de er kommet i udviklingen.

Søndag blev så det specielle Eurovision show afholdt, hvor ni artister deltog med i alt 10 sange, der var specielt udvalgt til dette show.

Og resultatet blev altså, at Miki vandt med sangen La Venda, mens forhåndsfavoritten Maria måtte nøjes med andenpladsen. Miki og Natalia deltog som de eneste med to sange, og deres duet endte på tredjepladsen.

Resultat af Eurovision Gala blev:
1. Miki – “La venda” – 34%
2. María – “Muérdeme” – 22%
3. Natalia y Miki – “Nadie se salva” – 14%
4. Noelia – “Hoy vuelvo a reír otra vez” – 7%
5. Natalia – “La clave” – 6%

Miguel "Miki" Núñez Pozo er 23 år, og er fra Terassa i Spanien. Før Operación Triunfo tog han undervisning i guitar og piano, derudover har han en uddannelse i Administration og Management. Han har også sunget i et cover band 'Dalton Bang', der tournerede rundt i Catalonien.

I Operación Triunfo måtte han, trods triumfen i Eurovision Gala, nøjes med en plads i semifinalen, hvor han sluttede med en sjetteplads. Den endelige vinder blev Famous, der også deltog i Eurovision Gala, men her måtte nøjes med en 7. plads.

Disse 10 bidrag deltog i Eurovision Gala.

1. Marilia – “Todo bien”
2. Sabela – “Hoy soñaré”
3. Famous – “No puedo más”
4. Natalia – “La clave”
5. Julia – “¿Qué quieres que haga?”
6. Miki – “La venda”
7. Noelia – “Hoy vuelvo a reír otra vez”
8. Carlos – “Se te nota”
9. Natalia y Miki – “Nadie se salva”
10. María – “Muérdeme”

Links: Spanien

Opdateret d. 26.1.2019