Eurovision Song Contest 2020 - NYHEDER Jeangu Macrooy, Holland 2020 Jeangu Macrooy repræsenterer Holland på hjemmebane

Holland har valgt deres bidrag internt som det er sket hvert år siden 2013
Jangu Macrooy klar til at repræsentere Holland på hjemmebane


Dato: 11. januar 2020
Kilde: eurovision.tv
Det hollandske tv selskab AVROTROS har igen i år valgt deres Eurovision bidrag internt. En komité har peget på den 27 årige Jeangu Macrooy, og nu er man blevet enige om at Jeangu skal repræsentere Holland på hjemmebane i maj måned.

Ifølge AVROTROS direktør og medlem af udvælgelseskomitéen Eric van Stade, har Jeangu været på deres radar et godt stykke tid. “Den sang han leverede rørte os lige med det samme. Vi er lykkelige for at Jeangu har lyst til at begive sig på denne rejse sammen med os!”

Jeangu er lige som begejstret for nyheden: “Jeg er utrolig beæret! Det er en drøm der går i opfyldelse og det allerbedste der er kommet min vej indtil videre. My team og jeg er spændte på at gøre Holland stolte af os! Let’s go!”

Jeangu Macrooy
Jeangu Macrooy blev født i 1993 i Paramaribo, Surinam. Som 13 årig fik han en guitar i gave fra sine forældre, og sammen med sin tvillingebror Xillan dannede begyndte han at udvikle sit musiske talent.

Jeangu’s musikalske ambotioner viste sig at være større end til musikscenen i Sirunam, hvilket førte til at han flyttede til Hollandn i 2014. Her mødte han producer og komponist Perquisite, der fik ham ind på Unexpected Records. Derfra gik det stærkt for Jeangu, der har spillet på en lang række store hollandske festivaler, ligesom han jævnligt optræder i TV shows; han har to gænge været nomineret til en Edison Award, der er den hollandske pendant til den amerikanske Grammy Awards.

Holland i Eurovision Song Contest
Holland har været med i Eurovision Song Contest lige siden starten i 1956 og har i alt været med 60 gange. Fem gange har tulipanlandet kunnet trække sig sejrrigt tilbage. Inden sidste års sejr var der dog gået 44 år, siden Holland senest vandt verdens største sang konkurrence. I 2014 var det dog tæt på også, da The Common Linnets fik en imponerende andenplads i København.

Links: Holland

Opdateret d. 11.1.2020