Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
Eurovision 2021
Diodato vandt Sanremo Festival 2020 med sangen Fai Rumore og skulle have repræsenteret Italien i det aflyste Eurovision 2020.

Italiens deltagelse i Rotterdam 2021 er fortsat ikke bekræftet af RAI
Sanremo Festival 2021 afholdes den 2. til 6. marts


Dato: 17. juli 2020
Kilde: eurovoix.com
På grund af den fortsat alvorlige situation omkring corona epidemien i Italien, er den traditionsrige Sanremo Festival i 2021 skubbet en måned, så den afholdes i starten af marts måned. Italien har endnu ikke bekræftet deltagelse i Eurovision Song Contest 2021.

Tidligere på sommeren lød det fra italienske RAI, at man ville skubbe afholdelsen af Sanremo Festival 2021 fra starten af februar til marts måned; og nu er det så bekræftet at den fem dage lange festival bliver afholde den 2.-6. marts 2021. Det er også bekræftet at Amadeus (Amedeo Sebastiani) endnu engang bliver festivalens kunstneriske direktør.

Det er den fortsat alvorlige situation i Italien omkring COVID-19 der tvinger den italienske tv-station til at udskyde afholdelsen af den traditionsrige festival. Og pandemien kan også være grund til at man eventuelt flytter arrangementet fra Teatro Ariston, der siden 1977 har dannet rammen om festivalen, til en mere moderne arena, der kan give deltagere og publikum en højere grad af sikkerhed.

På trods af udmeldingen om Sanremo Festival har RAI endnu ikke endeligt bekræftet, at Italien deltager i Eurovision Song Contest 2021.

Siden Italien i 2011 vendte tilbage til konkurrencen efter 13 års fravær, har der været tradition for at en af deltagerne i Sanremo Festival har repræsenteret støvlelandet. Og siden 2017 har det været vinderen af Sanremo Festival, der efterfølgende er trådt ind på Eurovision scenen.

Senest skulle vinderen af Sanremo Festival 2020, Diodato og sangen Fai Rumore, have repræsenteret Italien i Eurovision 2020 i Rotterdam, men det satte den verdensomspændende corona epidemi som bekendt en stopper for. Hvorvidt man igen i 2021 lader vinderen af Sanremo Festival deltage, eller om man evt. vælger Diodato forlyder der intet om fra RAI på nuværende tidspunkt.

Italien er som et af BIG FIVE landene sikret automatisk deltagelse i finalen i Eurovision, skulle de vælge at stille op. De øvrige BIG FIVE lande er Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Spanien.

Teatro Ariston har siden 1977 dannet rammen om Sanremo Festival

Opdateret d. 17.7.2020