Melodi Grand Prix 2021 - Nyheder

Corona spøger stadig i kulissen, når DR planlægger næste års musikfest
Dansk Melodi Grand Prix afholdes i et tv-studie den 6. marts


Dato: 2. november 2020
Kilde: dr.dk/grandprix
DR vil ikke risikere for andet år i træk at afholde et dansk Melodi Grand Prix foran en mennesketom arena; derfor har man besluttet, at næste års musikfest skal afholdes i et af DR's tv-studier i DR Byen.

Når DR den 6. marts 2021 åbner dørene for næste års udgave af Danmarks mest populære musik program, bliver det med et begrænset antal publikummer; det bliver afholdt i DR's studie 5 i DR Byen, hvor blandt andet 'X Factor' og 'Alle mod 1' bliver sendt fra.

Også selve formatet bliver lidt anderledes end vi normalt er vant til; der vil nemlig kun deltage otte sange mod normalt ti.

"Som så mange andre større begivenheder har vi naturligvis indrettet os efter forholdene. Vi er nødt til med rettidig omhu at tilrettelægge et show, der giver mening i den aktuelle situation. Vi vil ikke risikere at stå i samme situation som sidst med en stor, tom arena," forklarer Gustav Lützhøft, der er talsperson for Dansk Melodi Grand Prix 2021.

Han forsikrer dog, at selvom de fysiske rammer omkring næste års show er mindre end normalt, bliver der stadig plads til masser af fest, farver og ny, dansk musik i bedste sendetid.

Samtidig har DR åbnet for indsendelse af sange til grandprix'et; sidste frist for at aflevere dit bud på næste års danske bidrag er den 20. november.

"Vi bestræber os på at præsentere et varieret felt af sange, der afspejler dansk kultur og identitet med en mangfoldighed af både genrer og musikalske udtryk - sange, som hver især har potentiale til at kunne leve videre efter showet," siger Gustav Lützhøft.


Opdateret d. 23.12.2020