Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
Julia Alfrida (i midten) vandt ikke P4 Nästa men blev tildelt en plads i Melodifestivalen 2021

Melodifestivalen 2021 corona plan klar - alle seks shows sendes fra Stockholm
Julia Alfrida fik tildelt den første plads i Melodifestivalen 2021


Dato: 3. november 2020
Kilde: eurovision.tv
Melodifestivalen kommer ikke på den sædvanlige tur rundt om i Sverige i 2021; på grund af Carona situationen bliver alle seks shows afholdt i den svenske hovedstad uden publikum. Der er finale den 13. marts, og Julia Alfrida er første kendte artist.

Det bliver som det plejer at være - og så alligevel ikke - når SVT i februar og marts måned blænder op for Melodifestivalen 2021. Seks direkte tv transmiterede shows med 28 deltagende artister og en finale med 12 bidrag. Men for at imødegå eventuelle stramninger i corona reglerne bliver alle seks shows sendt fra Stockholm - og der bliver ikke et feststemt publikum i salen.

De seks shows afvikles over seks lørdage i perioden fra den 6. februar til finaledagen den 13. marts.

Ud af 2.747 indsendte bidrag udvælges 28 sange, der over fire uger dyster om otte pladser i finalen og otte pladser i Andra Chansen. Og herfra vil yderligere fire bidrag erobre en plads i finalen.

Én af disse 28 sange vil blive fremført af Julia Alfreda, der af juryen i talent konkurrencen P4 Nästa blev valgt som årets P4 Nästa repræsentant i Melodifestivalen. Hun deltog i konkurrencen med sangen Dark Doom, som du kan høre her...

Der er som altid masser af rygter om de 28 bidrag, der forventes at blive præsenteret for offentligheden i slutningen af november måned. Det hedder sig bl.a. at The Mamas, der jo vandt dette års konkurrence med sangen Move, men som bekendt ikke fik mulighed for at fremføre den i Rotterdam, skulle være med i startfeltet igen i år. Og også årets nummer to, Dotter (Bulletproof) skulle være klar til start i 2021.

Links: Sverige

Opdateret d. 23.12.2020