Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
Voldemars Petersons klar til finale i Litauen

I aften: Litauen afholder finale i Pabandom is Naujo;
samtidig er der delfinale i både Norge og Sverige

.. Dato: 6. februar 2021
Kilde: eurovision.tv
I aften finder vi det femte bidrag til dette års Eurovision Song Contest, når Litauen afholder finale i deres nationale grandprix: Pabandom is Naujo. Samtidig er Norge nået til den fjerde delfinale, mens Sverige starter dette års udgave af Melodifestivalen med første delfinale.

Litauen - Pabandom is Naujo - Finale - Kl. 20:00 på LRT

Det litauiske bidrag til Eurovision Song Contest 2021 findes i aften; det sker i programmet Pabandom is Naujo, hvor 6 bidrag dyster om billetten til Rotterdam i maj måned.

Fem bidrag har været igennem en proces gennem to indledende heats og en semifinale, mens ét bidrag er gået direkte til finalen, nemlig sidste års vinder The Roop og deres nye bidrag Discutegue. Startfeltet ser således ud:

The Roop – “Discoteque”
Gebrasy – “Where’d You Wanna Go?”
Martyna Jezepcikaite – “Thank You Very Much”
Evita Cololo – “Be paslapciu”
Voldemars Petersons – “Never Fall For You Again”
Titas & Benas – “No”

Pabandom iš naujo 2021 har Vytautas Rumšas, Ieva Stasiuleviciute og Vaidotas Baumila som værter. Vinderen findes efter en afstemning, hvor juryens og tv seernes stemmer tæller hver 50%.

Programstart kl. 20:00 - du kan følge med her...

Norge - Melodi Grand Prix - Fjerde delfinale - Kl. 19:50 på NRK1

I aften afholdes den fjerde af i alt 5 delfinaler i norsk Melodi Grand Prix 2021. Fire bidrag kæmper om én plads i finalen. De fire bidrag dyster to og to i duel mod hinanden. De to vindere dyster herefter i Guld Duellen om den enlige finaleplads. De norske tv seere har al magten.

Landeveiens Helter - «Alt det der»
KiiM - «My Lonely Voice»
Royane - «Circus»
Marianne Pentha & Mikkel Gaup - «Pages»

I aften bliver vi også præsenteret for det femte af de bidrag, der er forhåndskvalificeret til finalen, nemlig Atle Pettersen med "World on Fire". Du kan se hans bidrag her...

Programstart kl. 19:50 - du kan følge med her...

Sverige - Melodifestivalen - Delfinale 1 - Kl. 20:00

I aften tager vi hul på Melodifestivalen 2021; i alt 28 sange dyster om 12 pladser i finalen. I hver af de fire delfinaler kvalificerer to bidrag sig direkte til finalen, mens yderligere to bidrag må en tur omkring Andra Sjansen, hvorfra de sidste fire finalebidrag findes.

Kadiatou – "One Touch"
Lillasyster – "Pretender"
Jessica Andersson – "Horizon"
Paul Rey – "The Missing Piece"
Arvingarna – "Tänker inte alls gå hem"
Nathalie Brydolf – "Fingerprints"
Danny Saucedo – "Dandi Dansa"

Gennemgående vært bliver Christer Björkman, der i år for sidste gang står i spidsen for Melodifestivalen som 'Mello-general'. I aften bliver han assisteret på scenen af Lena Ph (Eurovision 2004).

Programstart kl. 20:00 - du kan følge med her...


Links: Frankrig
Norge
Litauen

Opdateret d. 6.2.2021