Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
Blas Canto
Eurovision Rotterdam 2021

Blas Cantó for Spanien: “Memoria” eller “Voy A Quedarme”
Se her: To mulige spanske bidrag præsenteret onsdag


Dato: 9. februar 2021
Opd.: 10. februar 2021
Kilde: escbubble.com
Blas Cantó, der skulle have deltaget i Eurovision 2020 med sangen 'Universo', er bekræftet som deltager igen i 2021. Onsdag klokken 18:00 præsenteres vi for to mulige spanske bidrag, og det er så op til de spanske tv seere at vælge den bedste.

Ud af de indsendte bidrag, har RTVE og Blas Cantó nu udvalgt to sange, der potentielt bliver det spanske bidrag til Eurovision 2021 i Rotterdam i maj måned. De to sange er “Memoria” og “Voy A Quedarme”, og de præsenteres for de spanske tv seere (og alle os andre interesserede) i morgen onsdag aften kl. 18:00.

Det bliver de spanske tv seere og andre interesserede, der vælger blandt de to bidrag. Samtidig med præsentationen onsdag aften åbnes der for en online afstemning, der løber indtil det lokale grandprix. Showet afholdes den 20. februar.

Det er muligt for alle besøgende, herunder også internationale gæster, at stemme via telefon, SMS, en online platform (klik her) og via "Eurovision TVE" app. Det vil være muligt at stemme én gang om dagen indtil afstemningen lukkes.

Afstemningen lukker umiddelbart før det spanske grandprix Destino Eurovisión starter; i dette show vil Blas Cantó som sagt optræde med de to bidrag live. Derefter vil afstemningen åbne igen i nogle få minutter, inden det afsløres hvilket af de to bidrag Blas Cantó tager med til Rotterdam i maj måned.

Der bliver gæsteoptræden af to tidligere Eurovision deltagere, nemlig Pastora Soler (2012) og Edurne (2015). Og showet vil have Tony Aguilar og Julia Varela som værter; begge er erfarne kommentatorer i Eurovision i Spanien.

Sangen “Memoria”, der er en uptempo sang, har Blas Cantó skrevet sammen med Steve Daly, Oliver Som og Leroy Sánchez; og balladen “Voy a quedarme” (Jeg vil blive her) er skabt i samarbejde med Leroy Sanchez, Daniel Ortega ‘Dangelo’ og Dan Hammond.

Blas Cantó
28 årige Blas Cantó Moreno var tilbage i 2004 med i opløbet om at repræsentere Spanien i junior Eurovision; han måtte dog tage til takke med andenpladsen efter Maria Isobel, der senere vandt Junior Eurovision i Lillehammer.

Siden var han også i spil som deltager i Eurovision i 2011, hvor han sammen med sit band Auryn endnu engang måtte tage til takke med andenpladsen i det års spanske nationale finale; denne gang gik billetten til Lucía Pérez, der blev nummer 23 i Düsseldorf.

Blas er mestendels kendt via boybandet Auryn, der blev bedste spanske navn ved MTV Europe Music Awards. Bandet har udgivet fire albums.

Spanien i Eurovision Song Contest
Spanien har været med i Eurovision Song Contest i alt 58 gange siden debuten i 1961. Det er blevet til to sejre, i 1968 og 1969, men i de seneste 10 år har det været småt med top-placeringer. To tiendepladser i henholdsvis 2012 og 2014 har været de bedste resultater.

Senest blev det til en skuffende 22. plads i finalen for Miki og den fængende 'La Venda'.


Sidste års spanske bidrag Universo

Links: Spanien

Opdateret d. 13.2.2021