Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
Voy A Quedarme for Spanien i Eurovision Rotterdam 2021

Destino Eurovisión: Her er Spaniens bidrag til Eurovision 2021
Blas Cantó synger Voy A Quedarme for Spanien i Rotterdam


Dato: 21. februar 2021
Kilde: eurovision.tv
Det stod mellem to forskellige sange, da Spanien lørdag aften valgte det bidrag Blas Cantó skal synge i Eurovision 2021. Memoria eller Voy A Quedarme? Det endte med at blive balladen Voy A Quedarme, der var de spanske tv seeres foretrukne.

"Voy a quedarme" blev det vindende bidrag i "Destino Eurovisión 2021", showet til at vælge det spanske bidrag til Eurovision Song Contest 2021. Artisten var fundet på forhånd, og nu skulle de spanske tv seere så finde det bidrag Blas Cantó synger i Rotterdam i maj måned. “Memoria”, der er en uptempo sang, eller power balladen “Voy a quedarme” (Jeg vil blive her)? Og balladen endte altså med at være det foretrukne bidrag.

Det har været muligt for alle interesserede, siden de to bidrag blev præsenteret første gang, at stemme én gang om dagen via telefon, SMS, en online platform og via "Eurovision TVE" app.

Afstemningen lukkede umiddelbart før aftenens show startede; hvor Blas Cantó optrådte live med de to bidrag. Derefter blev afstemningen åbnet igen i nogle få minutter, inden det blev afsløret hvilket af de to bidrag Blas Cantó tager med til Rotterdam i maj måned.

Vindersangen er skabt i samarbejde med Leroy Sanchez, Daniel Ortega ‘Dangelo’ og Dan Hammond.

Undet showet, der havde Tony Aguilar og Julia Varela som værter, var der gæsteoptræden af flere tidligere spanske vindere, som Pastora Soler (2012) og Edurne (2015)

Blas Cantó
28 årige Blas Cantó Moreno var tilbage i 2004 med i opløbet om at repræsentere Spanien i junior Eurovision; han måtte dog tage til takke med andenpladsen efter Maria Isobel, der senere vandt Junior Eurovision i Lillehammer.

Siden var han også i spil som deltager i Eurovision i 2011, hvor han sammen med sit band Auryn endnu engang måtte tage til takke med andenpladsen i det års spanske nationale finale; denne gang gik billetten til Lucía Pérez, der blev nummer 23 i Düsseldorf.

Blas er mestendels kendt via boybandet Auryn, der blev bedste spanske navn ved MTV Europe Music Awards. Bandet har udgivet fire albums.

Links: Spanien

Opdateret d. 21.2.2021