Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
EMA 2021: Hvilket bidrag skal Ana Soclic synge i Eurovision 2021?


I aften i Slovenien: EMA 2021 afslører bidrag til Ana Soclic


Dato: 27. februar 2021
Kilde: eurovision.tv
Lørdag aften vil RTVSLO afsløre det bidrag, Ana Soclic skal synge ved Eurovision Song Contest 2021; det sker i årets udgave af EMA, der dermed bliver lidt anderledes end normalt. Samtidig er Sverige nået til den fjerde og sidste delfinale i Melodifestivalen, samtidig med at der i Portugal afholdes den anden semifinale i Festival da Canção.

Slovenien - EMA 2021 - Sang præsenteres - Kl. 20:00 på RTVSLO

Slovenien har valgt at give genvalg til Ana Soclic, der vandt EMA 2020 og skulle have deltaget i Eurovision 2020 med sangen Voda. I aften vil vi blive præsenteret for den sang hun skal medbringe til Rotterdam i maj måned, udvalgt internt i RTVSLO af en ekspertjury.

Det sker i programmet Evrovizijska Melodija EMA 2021 med Nejc Šmit og Lea Sirk (Eurovision 2018) som værter; EMA 2021 bliver altså ikke et traditionelt grandprix med valg mellem flere sange, men en præsentation af én sang, der er skrevet i samarbejde med en anonym sangskriver, der tidligere har leveret sange til Eurovision og som har samarbejdet med et utal af internationale kunstnere.

Til gengæld vil man, udover at præsentere Ana's sang, fejre at det i år er 60 år siden at Slovenien første gang deltog i Eurovision Song Contest; det var i 1961 hvor Jugoslavien debuterede med Ljiljana Petrovic og sangen Neke Davne Zvezde. Den opnåede en flot ottendeplads i Cannes det år.

Programstart kl. 20:00 - du kan følge med her...

Sverige - Melodifestivalen 2021 - Delfinale 4 - Kl. 20:00 på SVT

I aften får vi desuden afviklet den fjerde og sidste delfinale i Melodifestivalen 2021; syv sange dyster om to pladser i finalen. I hver af de fire delfinaler kvalificerer to bidrag sig direkte til finalen, mens yderligere to bidrag må en tur omkring Andra Sjansen, hvorfra de sidste fire finalebidrag findes.

Tess Merkel – "Good life"
Lovad – "Allting är precis likadant"
Efraim Leo – "Best Of Me"
The Mamas – "In The Middle"
Sannex – "All Inclusive"
Clara Klingenström – "Behöver inte dig idag"
Eric Saade – "Every Minute"

Gennemgående vært er Christer Björkman, der i år for sidste gang står i spidsen for Melodifestivalen som 'Mello-general'. I aften bliver han assisteret på scenen af Per Andersson & Pernilla Wahlgren.

Programstart kl. 20:00 - du kan følge med her...

Portugal - Destino Eurovision 2021 - Finale - Kl. 22:00 på RTP.PLAY

Portugal finder deres bidrag i Festival da Canção, der afholdes med to semifinaler og en finale. I aften er vi nået til den anden semifinale, der har følgende startfelt:

Carolina Deslandes – “Por Um Triz”
Da Chick – “I Got Music”
Joana Alegre – “Joana Do Mar”
Graciela – “A Vida Sem Acontecer”
NEEV – “Dancing In The Stars”
Eu.Clides – “Volte-Face”
Pedro Gonçalves – “Não Vou Ficar”
Tainá – “Jasmim”
Ariana – “Mundo Melhor”
Ana Tereza – “Com Um Abraço”
Fem af ti deltagende bidrag vil kvalificere sig til finalen. Jorge Gabriel, Sónia Araújo og Inês Lopes Gonçalves vil guide os igennem aftenen, der afgøres ved en 50/50% seer og juryafstemning.

Programstart kl. 22:00 - du kan følge med her...

Links: Slovenien
Sverige
Portugal

Opdateret d. 27.2.2021