Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
Ana Soklic klar til Eurovision Rotterdam 2021

Årets slovenske bidrag blev præsenteret ved aftenens udgave af EMA
Slovenien: Ana Soklic vil synge Amen ved Eurovision 2021


Dato: 28. februar 2021
Kilde: eurovision.tv
Slovenien vil blive repræsenteret af Ana Soklic og sangen Amen, når Rotterdam afholder Eurovision 2021 i maj måned. Lørdag aften blev sangen præsenteret for de slovenske tv seere i en speciel udgave af EMA.

Nejc Šmit og Lea Sirk var værter, da EMA 2021 fandt sted lørdag aften i RTVSLO's studier i Ljubljana. Udover at præsentere årets slovenske bidrag var anledningen at fejre, at det i år er 60 år siden at Slovenien første gang deltog i Eurovision Song Contest; det var i 1961 hvor Jugoslavien debuterede med Ljiljana Petrovic og sangen Neke Davne Zvezde.

Dette års bidrag hedder som sagt Amen, og er skrevet af Ana selv i samarbejde med Bojan Simoncic.

Ana Soklic vandt EMA sidste år med sangen Voda og skulle have repræsenteret Slovenien i det aflyste Eurovision 2020. I stedet har hun altså nu fået chancen i Eurovision 2021.

Slovenien i Eurovision Song Contest
Slovenien deltager i år for 25. gang i verdens største musik konkurrence siden deres debut i 1993. Bedste placering var en syvendeplads i 1995 for Darja Svajger med "Prisluhni Mi".

De seneste år har det været småt med de gode resultater, alene med placeringer i den tunge halvdel. Senest blev det dog til en finaleplads til Zala Kralj & Gašper Šantl, der fik en 15. plads med "Sebi".

Aftenens værter: Nejc Šmit og Lea Sirk (Slovenien 2018)

Links: Slovenien

Opdateret d. 28.2.2021