Melodi Grand Prix 2021 - Nyheder

Hvem skal synge for Danmark i Eurovision Song Contest 2021 i maj måned?
Her er startrækkefølgen i Dansk Melodi Grand Prix 2021


Dato: 1. marts 2020
Kilde: dr.dk/grandprix
Så er der mindre end en uge til at det danske Melodi Grand Prix ruller hen over de danske tv-skærme lørdag den 6. marts klokken 20:00. Hvem skal synge for Danmark i Eurovision 2021 i maj måned? Hvordan stemmer man til dansk Melodi Grand Prix 2021? Læs mere om showet her.

Årets danske Grand Prix-fest bliver, grundet coronasituationen, i år afholdt i DR Byen i København uden publikum. Men selvom rammerne er mindre og mere intime end normalt, lover DR, at seerne kan se frem til et show fuld af fest og farver.

Startrækkefølge:
Det er nu afsløret i hvilken rækkefølge de otte bidrag går på scenen på lørdag. Rækkefølgen afslører, at det er Chief 1 og Thomas Buttenschøns festlige sang “Højt Over Skyerne” der åbner ballet, mens Jean Michel lukker og slukker som sidste mand med “Beautiful”.

  1. Chief1 & Thomas Buttenschøn – Højt over skyerne
  2. Nanna Olivia – Hvileløse hjerter
  3. The Cosmic Twins – Silver Bullets
  4. Claudia Campagnol – Abracadabra
  5. Mike Tramp – Everything Is Alright
  6. Fyr Og Flamme – Øve os på hinanden
  7. Emma Nicoline – Står lige her
  8. Jean Michel – Beautiful
Afstemning
Ligesom de foregående år bliver der to afstemningsrunder i dansk Melodi Grand Prix 2021. Men i modsætning til tidligere bliver det alene de danske tv seere, der afgør resultatet og bestemmer, hvilken sang Danmark sender til Rotterdam i maj måned. Der bliver således ikke en jury, der har indflydelse.

I første runde skal årets sange skæres ned fra otte til tre. De tre sange, der går videre til næste runde, udvælges udelukkende af seerne via sms (til 1212) eller via DR's Grand Prix app.

I anden runde skal vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2021 findes ud af de tre tilbageværende sange. Her er det igen seerne alene, der afgør resultatet ved at stemme via sms eller app.

Både i app'en og via sms til 1212 er det muligt at stemme én gang på hver af de otte bidrag. Afstemning i app'en er gratis, mens det som sædvanlig koster 1 krone plus sædvanlig sms takst at sende en sms til 1212.

Værterne
Det bliver skuespiller og musiker Martin Brygmann samt tv-vært Tina Müller, der skal gelejde artisterne og de danske tv seere igennem programmet, når DR den 6. marts blænder op for den 51. udgave af dansk Melodi Grand Prix.

Selv om det bliver i en noget nedskaleret udgave, når dansk Melodi Grand Prix 2021 bliver afviklet den 6. marts, skal der jo alligevel være et værtspar til at lede løjerne. Og i år bliver det altså 57 årige Martin Brygmann og 43-årige Tina Müller, der får til opgave at sige: "Og vinderen af dansk Melodi Grand Prix 2021 er....."

Læs mere om de to værter her...


Opdateret d. 1.3.2021