Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
AHOY Arena
AHOY Arena, Eurovision Rotterdam 2021

Eurovision 2021 og COVID-19: Scenarie B er bekræftet
Sundheds- og sikkerhedsprotokol for Rotterdam 2021 vedtaget


Dato: 2. marts 2021
Kilde: eurovision.tv
EBU og de hollandske værter NPO, NOS og AVROTROS, har evalueret på afholdelse af Eurovision 2021 i Rotterdam. De har besluttet at Eurovision 2021 vil blive afviklet under scenarie B. Senere vil der blive taget stilling til eventuelle tilskuere i AHOY Arena.

European Broadcasting Union (EBU) og de hollandske værter, tv stationerne NPO, NOS og AVROTROS, har evalueret på en række situationer for afholdelse af Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam. De har besluttet at Eurovision 2021 vil blive afviklet under vilkår i scenarie B:

SCENARIO B
Social distancing

Everyone attending the Eurovision Song Contest at Rotterdam’s Ahoy Arena would need to practice social distancing.

Strict health and safety measures (including frequent COVID-19 testing) would be in place at the venue. A protocol to protect artists, delegations, and crew on and off site would be adhered to.

If there are any delegations who cannot travel to Rotterdam, their artists will perform “live-on-tape” with a recorded performance being used.

Those who can travel to Rotterdam will perform their songs live on stage.

There would be 9 shows (6 dress rehearsals, 2 Semi-Finals and a Grand Final), either with no audience or a reduced audience to allow for social distancing. The final capacity would be dependent on local government guidelines.

There will be activities in the city of Rotterdam held in a safe and responsible way.

Selvom Scenarie B er blevet bekræftet, vil det stadig være muligt at skalere ned hvis omstændighederne omkring COVID-19 skulle ændre sig drastisk i de kommende uger.

For at gøre muligt at gennemføre arrangementet, vil antallet af personer i hver delegation blive skåret kraftigt ned i forhold til tidligere udgaver. Der vil kun blive adgang for 500 journalister etc., mens der vil blive adgang for op til yderligere 1.000 medlemmer af pressen at følge showet i et online pressecenter.

En beslutning om hvorvidt der vil kunne være publikum tilstede i AHOY Arena og hvilke yderligere offentlige aktiviteter der kan finde sted omkring eventet i Rotterdam, vil blive besluttet på et senere tidspunkt.

Testning
For at gøre det muligt at gennemføre eventet med succes er der fastlagt en række guidelines, der er godkendt af de lokale myndigheder i Rotterdam-Rijnmond regionen.

Alle der kommer til Rotterdam for at deltage i arrangementet fra udlandet anbefales at gå i selv isolation mindst 5 dage før afgang, og der skal foreligge en negativ COVID-19 test senest 72 timer før ankomst til Rotterdam.

Når delegationerne ankommer til Holland skal de blive på deres hotel, undtagen når de skal frem og tilbage til Rotterdam’s Ahoy Arena for prøver, live shows og andre aktiviteter i forbindelse med eventet. Alle der arbejder i Ahoy Arena, herunder crew, artister og presse, vil blive testet regelmæssigt i et specielt område nær arenaen.

Links: Albanien

Opdateret d. 2.3.2021