Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
Jeangu Macrooy synger Birth Of A New Age i Eurovision Rotterdam 2021

De hollandske værter præsenterede deres bidrag torsdag aften
Jeangu Macrooy synger Birth Of A New Age i Rotterdam 2021


Dato: 5. marts 2021
Kilde: eurovision.tv
Værtslandet Holland holder fast i sidste års deltager Jeangu Macrooy. Torsdag aften på hollandsk TV præsenterede han for første gang sit bidrag "Birth Of A New Age". Ligesom sidste år har han selv skrevet sin sang.

Torsdag aften præsenterede Jeangu Macrooy sit bidrag Birth Of A New Age live på YouTube

Jeangu Macrooy
Jeangu Macrooy blev født i 1993 i Paramaribo, Surinam. Som 13 årig fik han en guitar i gave fra sine forældre, og sammen med sin tvillingebror Xillan dannede begyndte han at udvikle sit musiske talent.

Jeangu’s musikalske ambotioner viste sig at være større end til musikscenen i Sirunam, hvilket førte til at han flyttede til Hollandn i 2014. Her mødte han producer og komponist Perquisite, der fik ham ind på Unexpected Records. Derfra gik det stærkt for Jeangu, der har spillet på en lang række store hollandske festivaler, ligesom han jævnligt optræder i TV shows; han har to gænge været nomineret til en Edison Award, der er den hollandske pendant til den amerikanske Grammy Awards.

Holland i Eurovision Song Contest
Holland har været med i Eurovision Song Contest lige siden starten i 1956 og har i alt været med 60 gange. Fem gange har tulipanlandet kunnet trække sig sejrrigt tilbage. Inden forrige års sejr var der dog gået 44 år, siden Holland senest vandt verdens største sang konkurrence. I 2014 var det dog tæt på også, da The Common Linnets fik en imponerende andenplads i København.

Links: Holland

Opdateret d. 5.3.2021