Melodi Grand Prix 2021 - Nyheder
Ben & Tan
Ben & Tan vandt sidste års udgave af Dansk Melodi Grand Prix med Yes.

Hvem skal synge for Danmark i Eurovision Song Contest 2021 i maj måned?
Otte bidrag er klar til at kæmpe om billetterne til Rotterdam


Dato: 6. marts 2020
Kilde: dr.dk/grandprix
Otte bidrag er klar til at dyste om retten til at repræsentere Danmark i Eurovision Song Contest 2021, når det danske Melodi Grand Prix i aften ruller over de danske tv-skærme. Hvem trækker det længste strå og løber med billetten til Rotterdam?

Sidste år blev det Ben & Tan der kunne løfte sejrs-trofæet som vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2020. Men desværre fik de jo aldrig mulighed for at dyste mod resten af Europa, da Eurovision Song Contest 2020 blev aflyst. Stor skuffelse for hele grandprix-Danmark og for Ben & Tan, der havde glædet sig til turen til Rotterdam.

Nu står vi så her et år efter, med et nyt startfelt med otte nye sange, der kæmper om at gøre Ben & Tan kunsten efter. Sidste års vindere ville gerne have været med i feltet igen i år, og havde også deres bud på en sang (Iron heart), men det lykkedes dem ikke at overtale DR til at synes, at deres deltagelse igen i 2021 var en god idé.

Men hvem vinder så i aften, når vi sætter os til rette i sofaen med kaffe og Matador Mix?

  1. Chief1 & Thomas Buttenschøn – Højt over skyerne
  2. Nanna Olivia – Hvileløse hjerter
  3. The Cosmic Twins – Silver Bullets
  4. Claudia Campagnol – Abracadabra
  5. Mike Tramp – Everything Is Alright
  6. Fyr Og Flamme – Øve os på hinanden
  7. Emma Nicoline – Står lige her
  8. Jean Michel – Beautiful
Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er vældig skuffet over årets startfelt. Otte meget ordinære sange, der ikke på nogen måde får gang i min grandprix-begejstring. Men én skal jo vinde.

Spørger man f.eks. Spotify brugerne, så er det duoen Fyr Og Flamme og sangen Øve os på hinanden, der ligger øverst på streaming-listerne med næsten 50% af alle streaminger af årets otte sange. De var også på forhånd det mest kendte navn fra årets startfelt, og det har altså en betydning, når vi stemmer. Spørg bare KEiiNO i Norge, der måtte overlade sejren til TIX, der på forhånd havde en enorm fanbase i Norge.

Danske Spil har også Fyr og Flamme øverst med odds 1,18, mens the Cosmic Twins og Chief1 & Buttenschøn følger på de næste pladser, begge med odds 1,33. Mange fans er mest lune på The Cosmic Twins.

Min personlige favorit er The Cosmic Twins; med sangen Silver Bullet virker den mest 'grandprix-agtig'; specielt er jeg lun på saxofonen. Og så har jeg blødt punkt med Claudia Campagnol og Abracadabra. Og i min top tre må jeg også have 'den gamle rocker' fra Mabel med, Mike Tramp og Everything Is Alright ticker mine rock-rødder.

Jeg tror dog at Fyr & Flamme vinder, primært ud fra deres store popularitet på Spotify. Men jeg har jo før taget fejl :-)

Programmet vises fra klokken 20 på DR, og det er som bekendt med Martin Brygmann og Tina Müller til at guide os gennem strabadserne.


Opdateret d. 6.3.2021