Melodi Grand Prix 2021 - Nyheder

Øve Os På Hinanden bliver ikke oversat til engelsk ved Eurovision 2021
Danmarks bidrag bliver fremført med dansk tekst i Rotterdam


Dato: 1. marts 2020
Kilde: dr.dk/grandprix
Når Fyr Og Flamme i maj måned går på scenen i Rotterdam, vil det være første gang i 24 år, at Danmark stiller med et dansksproget bidrag til Eurovision Song Contest. Det danske vinderbidrag fra lørdag aften vil nemlig ikke blive oversat til engelsk.

Ikke siden Kølig Kaj i 1997 stillede sig op på scenen i The Point Theatre i Dublin i Irland med sangen Stemmen i mit Liv, er et dansk bidrag til Eurovision blevet leveret med en dansksproget tekst. Det sker altså nu igen i Rotterdam i maj måned, når vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2021 Fyr Og Flamme stiller til start med Øve Os På Hinanden.

På et digitalt pressemøde efter at sejren var kommet i hus, meddelte de to vindere at de ikke vil komme med en engelsksproget udgave af Øve Os På Hinanden, men holder fast i sangen som den er.

Det er første gang siden 2005 at en dansksproget sang vinder det danske Melodi Grand Prix. Dengang vandt Jakob Sveistrup med Tænder På Dig. Den blev oversat til engelsk og fik titlen Talking To You før Svejstrup gik på scenen i Kiev og hentede en tiendeplads hjem til Danmark.

Det samme skete i øvrigt for alle de danske vindere fra 1999-2004. I den periode havde EBU lettet på reglerne i Eurovision, men Danmarks Radio holdt fast i at sangene skulle være med dansk tekst i Melodi Grand Prix.

Mest prominent i denne periode er Brødrene Olsens vindersang Smuk Som et Stjerneskud, der i Stockholm vandt Eurovision 2000 med titlen Fly On the Wing of Love.

Se en liste over alle danske bidrag i Eurovision her...
Se også en liste over alle vindere af Dansk Melodi Grand Prix her...

Den danske vinderduo er ikke nervøs for, at de europæiske tv seere ikke forstår meningen med den danske sang og henviser til at den den portugisiske vindersang i 2017 jo heller ikke var med engelsk titel.

Fyr & Flamme optager i øvrigt deres back-up performance på tirsdag; denne båndede optagelse skal tages i brug, hvis den danske delegation med duoen i spidsen ikke kan tage afsted til Rotterdam på grund af corona situationen.

Læs også: Alle landes optræden optages på forhånd

Brødrene Olsen vandt Eurovision 2000 med Fly On the Wings of Love


Opdateret d. 7.3.2021