Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
AHOY Arena, Eurovision Rotterdam 2021

"Optimalt"! Danmark starter sidst i den anden semifinale
Startrækkefølgen til de to Eurovision semifinaler ligger nu fast


Dato: 1. april 2021
Kilde: eurovision.tv
Det bliver The Roop fra Litauen, som får lov at indlede den første semifinale med Discoteque, mens Malta lukker ballet med Destiny og Je Me Casse. San Marino’s Senhit (og evt. Flo Rida) er først på scenen i semifinale 2 med Adrenalina, mens Danske Fyr & Flamme er rosinen i pølseenden med sangen Øve os på hinanden.

De hollandske arrangører NPO/NOS/AVROTROS har sammen med EBU nu offentliggjort den startrækkefølge, som landene skal fremføre deres bidrag ved ESC 2021. Rækkefølgen er bestemt udfra hensyn til fx. musikgenrer og tempo for at skabe et så dynamisk show som muligt. Derudover er der også praktiske hensyn at tage, så sceneskift mellem to lande sker så smertefrit som muligt.

For Danmark er en startplacering som nummer 17 og sidst i den anden semifinale helt optimalt. Det betyder at sangen er helt frisk i erindringen hos de europæiske tv seere, når de skal stemme.

Hverken de mange eurovision fans eller bookmakerne har på forhånd den helt store fidus til "Øve os på hinanden", men rækkefølgen kan være det afgørende moment der skal til - hvis Fyr & Flamme alligevel skal klemme sig ind blandt de ti, der kvalificerer sig til finalen. Et festligt punktum skal man ikke undervurdere - noget lignende må arrangørerne have tænkt, da de placerede danskerne til sidst.

Fra den festlige danske duo forlyder det, at de aldrig havde tænkt over, at startplaceringen kunne være afgørende, men når det nu er blevet sådan så er de alligevel glade for udsigten til at lukke ballet den 20. maj.

For svenske Tusse og sangen Voice, der på forhånd er spået en sikker plads i finalen, er der ikke meget hjælp at hente i startrækkefølgen som nummer fire i første semifinale. Men omvendt er sangen så stærk, at det nu nok skal lykkes for svenskerne igen at klare skærene. Kun én gang er det ikke lykkedes for svenskerne at komme i finalen; det var i 2010 hvor Anna Bergendahl manglede fem points for at klare den forjættede 10. plads i semifinale 2.

Semifinalerne finder sted i AHOY Arena i Rotterdam hhv. den 18. og 20. maj 2021. Fra hver semifinale går 10 lande videre til finalen den 22. maj, hvor værtslandet Holland samt de fem store lande Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og UK er forhåndskvalificerede. I alt deltager således 26 lande i finalen.

Danmark starter som rosinen i pølseenden i den anden semifinale

Links: Eurovision 2021

Opdateret d. 2.4.2021