Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
Fyr & Flamme
For første gang siden 2016 er Danmark ikke med til Eurovision finalen

Første gang siden 2016: Danmark klarede ikke kvalifikationen til finale
Semifinale 2: Her er de ti lande kvalificeret til lørdagens finale


Dato: 21. maj 2021
Kilde: eurovision.tv
Torsdag aften fik vi afviklet den anden semifinale i årets Eurovision Song Contest fra AHOY Arena i Rotterdam; ti lande klarede sig igennem aftenens afstemning og er klar til lørdagens finale. Danmark er for første gang siden 2016 ikke med i finalen, mens både vore islandske og finske naboer klarede skærene.

Skuffelsen efter torsdagens finale er til at føle på. Flammen er slukket; det lykkedes ikke for den danske duo at kvalificere sig til finalen.

"Denemarken! Denemarken!" De 3.500 tilskuere i AHOY Arena mente afgjort, at Danmark burde være det sidste land der kvalificerede sig til finalen, efter at de føreste ni lande var råbt op. Men både de og vi måtte skuffet konstatere, at vore nordiske brødre fra Finland satte sig på den eftertragtede tiende og sidste finaleplads.

Dermed er Danmark for første gang siden 2016 (Lighthouse X med Soldiers of Love) ikke med, når den store finale ruller over vore tv skærme lørdag aften.

Ligesom i den første semifinale tirsdag holdt bookmakernes forudsigelser stik på nær en enkelt undtagelse - tirsdag havde de Kroatien som finalist, men den plads snuppede Israel; og torsdag var det så Østrig der skuffet måtte se Moldova løbe med 'deres' plads i finalen.

Men ellers sejlede aftenens storfavoritter direkte i finalen; det gjaldt også for Island, der ellers var ramt i Corona i delegationen, så Daði & Gagnamagnið ikke kunne optræde live hverken til juryfinalen onsdag eller i semifinalen torsdag aften. I stedet blev tv seerne præsenteret for en optagelse af en af deres tekniske prøver fra sidste uge.

Derimod blev der altså ikke plads til Danmark i lørdagens finale. Og det var også farvel til Østrig, Estland, Letland, Tjekkiet, Polen og Georgien.

Umiddelbart fter semifinalen var det tid til en udtalelse fra den danske duo, der til dr.dk udtalte:

"Jeg kommer ikke til at sige, jeg er skuffet. Det er ret vildt. Der har været en kæmpe retro-kitsch-agtig bevægelse derhjemme på bodegaerne og arkadespilsbarerne i København, og det har været fedt at se, at der opstået noget nyt," lød det fra Jesper Groth, mens Laurits Emanuel fortsatte:

"Det var fedt, at vi fik lov til at optræde for hele Europa, og jeg synes simpelthen, vi gjorde det så godt. Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Og jeg er så stolt af Jesper. Og vi havde salen så meget med os, vi har aldrig prøvet noget lignende."

Hvordan stemmerne faktisk fordelte sig finder vi først ud af efter lørdagens finale. Fik Danmark mon en ærefyldt 11. eller 12. plads, som bookmakerne havde forudsagt - eller må vi beskæmmet konstatere, at det blev til en bundplacering til Fyr & Flamme?

Efterfølgende blev der backstage trukket lod om, hvilken halvdel af finalen, der skal optrædes. Og senere på natten kunne EBO og de hollandske arrangører så melde den endelige startrækkefølge i finalen.

Links: Eurovision 2021

Opdateret d. 21.5.2021