Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
AHOY Arena
Italienske Måneskin er en af favoritterne i Eurovision 2021

Danmark er desværre ikke med, men måske får vi andel i sejren alligevel?
I aften: 26 sange dyster i finalen i Eurovision Song Contest


Dato: 22. maj 2021
Kilde: eurovision.tv
Danmark er jo desværre ikke med i startfeltet, når Eurovision Song Contest i aften skal afgøres; Fyr & Flamme må sammen med resten af nationen følge med fra sidelinien, når 26 lande kæmper om trofæet. Skal man tro bookmakerne vil en håndfuld lande afgøre det mellem sig, med italienske Måneskin og franske Barbara Pravi som de mest sandsynlige vindere.

Med Fyr & Flammes exit efter semifinale 2 samler interessen sig omkring det øvrige startfelt, der i aften i AHOY Arena i Rotterdam kæmper om årets Eurovision trofæ. Hvem er favoritterne - og hvordan klarer vore nordiske venner sig i dysten?

Aftenens show indledes af Cyperns diabolske bidrag - Elena Tsagrinou med det Lady Gaga inspirerede nummer El Diablo - mens San Marino bliver rosinen i pølseenden med Senhit og sangen Adrenalina, feat. den amerikanske super rappper Flo Rida.

Se hele startfeltet her...

Hvis man spørger bookmakerne har de to bud på en vinder:

Det bliver enten Italien (med 25% sandsynlighed) eller Frankrig (med 21% sandsynlighed), der omkring midnat i aften kan løfte sejrstrofæet mod loftet i AHOY Arena.

Italienske Måneskin, med det danskklingende bandnavn og med halvt danske Victoria De Angelis på bas, er bookmakernes topfavorit med sangen Zitti e Buoni (Klap i og opfør dig ordentligt). Selv tager bandet opmærksomheden med ro, men alligevel:

"Det vil være megafedt at vinde, men vi er også bare glade for at være med og at få opmærksomhed fra folk i andre lande. Det er vores drøm at komme ud at spille i verden på den internationale scene," siger Victoria til tv2.dk.

Forespurgt af en række danske fans i Rotterdam er Victoria helt indstillet på, at en del af æren absolut vil tilfalde Danmark, skulle Måneskin gå hen og vinde i aften. Og derfor havde hun også Dannebrog med på 'det turkise tæppe', da de 39 deltagende lande blev officielt præsenteret søndag aften.

Victoria De Angelis havde Dannebrog med på den turkise løber ved præsentationen søndag aften

Næstfavoritten hos bookmakerne er altså franske Barbara Pravi, der med sangen Voila optræder med en typisk fransk chanson i traditionel Edit Piaf stil. Helt alene på den store scene, sort kjole og sort baggrund, meget nedtonet og som sagt typisk fransk.

Barbara har ligget i favoritfeltet lige siden hun vandt det franske grandprix 'Eurovision France, c'est vous qui décidez' tilbage i januar måned, og i modsætning til andre bidrag, der har snuset til topplaceringerne undervejs, har Barbara ligget der konstant.

Spændende bliver det, om den franske sangfugl i sidste øjeblik kan overhale Italien indenom og snuppe sejren og det flotte glastrofæ lørdag aften.

Franske Barbara Pravi og sangen Voila er blandt topfavoritterne i Eurovision 2021

De øvrige lande i startfeltet, der af bookmakerne bliver betragtet som dark horses til den endelige sejr, er Malta (13%), Ukraine (9%) og Schweiz (9%). Alle tre bidrag er rigtig gode bud på en vinder

Det næste land på bookmakernes liste er Island (5%). Island er fortsat plaget af Covid-19 og vil derfor som det var tilfældet i semifinalen, blive vist som et båndet indslag fra de tekniske prøver i sidste uge. Men det forhindrede dem jo ikke i at kvalificere sig fra semifinalen, hvor de fulgte med på tv fra deres hotelrum. Helt absurd bliver det jo, hvis de imod alle odds skulle vinde i aften; de vil ikke kunne modtage trofæet og kan ikke spille vindersangen fra den store scene i AHOY Arena, som der ellers er tradition for.

Helt mod sædvane ligger Sverige ikke til at ende i top ti i år, som de jo ellers har tradition for; hele otte gange de sidste 10 år er svenskerne landet i top ti. Men det ser ud til at Tusse og sangen Voices, trods en god startplacering som nummer 25 og næstsidst, må tage til takke med sekundær placering omkring nummer 13.

Og det samme gælder i øvrigt norske TIX og hans Fallen Angel. Men Andreas Haugeland, som er hans fødenavn, har måske rigeligt at gøre med sin påståede romance med Efendi fra Azerbaijan, til at afbøde hans endelige placering. TIX går på scenen som nummer 22, umiddelbart efter Efendi

TIX og Efendi på date i Rotterdam :-)

Mine personlige favoritter er Ukraine (genialt bidrag) og Frankrig (ja ja, kald mig bare frankofil, jeg holder altid af de franske bidrag); og så hepper jeg selvfølgelig også på Italien og Victoria De Angelis. Det kunne da være skægt hvis vi med nogen ret kunne sige, at vi vandt Eurovision 2021! Trods Fyr & Flammes triste exit efter semifinalen.

Se med i aften fra klokken 21:00, når den traditionelle Eurovision hymne, Marc-Antoine Charpentiers Prelude Te Deum H.146 starter det store show.

Glædelig grandprix

Links: Eurovision 2021

Opdateret d. 23.5.2021