Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
Måneskin med danske Victoria de Angelis fejrer sejren

Victoria fra Måneskin: Danmark må gerne tage en del af æren for vores sejr
Måneskin fra Italien vinder Eurovision Song Contest 2021


Dato: 23. maj 2021
Kilde: eurovision.tv
Danmark vandt ikke - men så alligevel vil vi jo nok påstå at en del af æren tilfalder Danmark, da den italienske gruppe, med det dansk klingende navn Måneskin lørdag omkring midnatstid kunne lade sig hylde i AHOY Arena i Rotterdam som vindere af Eurovision 2021.

Det blev gruppen Måneskin fra Italien, der vandt Eurovision Song Contest 2021 med sangen Zitti e Buoni. Og dermed vandt Danmark også en del af æren, da bandets bassist Victoria er halvt dansk og har været ophavsmand til bandets danskklingende navn.

Italien opnåede 524 points, mens der var 499 points til Frankrig på andenpladsen. Schweiz, der vandt juryafstemningen med 267 points, måtte tage til takke med tredjepladsen med samlet 432 points.

Islandske Daði & Gagnamagnið, der oplevede det hele fra deres hotelværelse på grund af Covid-19 smitte, fik en flot fjerdeplads med 378 points. Finland blev nummer seks, mens Sverige og Norge endte som henholdsvis nummer 14 og 18.

Se hele resultatet her...

Helt sensationelt var der hele fire lande der ikke fik et eneste points fra tv-seerne, nemlig Tyskland, Spanien, Holland og Storbritannien. Og for sidstnævnte var fiaskoen total, da James Newman og sangen Embers heller ikke fik nogle points fra juryerne.

Links: Italien

Opdateret d. 15.9.2021