Melodi Grand Prix 2022 - Nyheder

Dansk Melodi Grand Prix 2022 afholdes 5. marts


Dato: 6. september 2021
Kilde: dr.dk/grandprix
Så er der sat dato på, hvornår dansk Melodi Grand Prix 2022. Og samtidig er reglerne for at deltage i Danmarks ældste tv program afsløret.

Det danske Melodi Grand Prix i 2022 afholdes lørdag den 5. marts. Der deltager otte bidrag i Danmarks største musik event; vinderen vil som vanligt repræsentere Danmark i næste års udgave af Eurovision Song Contest, der afholdes i Italien i maj måned.

DR har endnu ikke løftet sløret for hvor det danske Melodi Grand Prix finder sted; i både i 2020 og 2021 blev det jo på grund af corona-restriktioner afholdt uden tilskuere i henholdsvis Royal Arena og i DR Byen.

Sangskrivere med ambitioner om at deltage i det danske Melodi Grand Prix skal snart i sving; bidrag skal sendes den ind til bedømmelsesudvalget for Dansk Melodi Grand Prix 2022 senest den 29. oktober 2021.

Et uddrag af reglerne for dansk Melodi Grand Prix 2022 lyder således: “... en fejring af dansk musik- og sangskrivningskunst, hvor sangene repræsenterer kvaliteten og bredden på den danske musikscene. Og det er et håb, at vindersangen på grund af sin høje kvalitet har potentiale til at repræsentere dansk musik og dansk kultur på fornemste vis ved Eurovision Song Contest”.

Et redaktionelt fagligt bedømmelsesudvalg nedsat af DR, udvælger otte sange blandt henholdsvis de indsendte bidrag og andre bidrag via en særskilt dialog med den danske musikbranche.


Opdateret d. 17.9.2021