Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Oscar Zia
Oscar Zia bliver gennemgående vært på Melodifestivalen 2022

Datoer, værtsbyer og gennemgående vært afsløret til Melodifestivalen 2022
Oscar Zia er vært når Melodifestivalen igen skal på tour


Dato: 12. september 2021
Opd.: 18. oktober 2021
Kilde: eurovision.tv
Efter et år, hvor Melodifestivalen i 2021 på grund af Corona pandemien måtte 'blive hjemme' i Stockholm, er Sveriges største musikprogram igen i 2022 klar til at tage på tur rundt om i Sverige: seks svenske byer er udpeget som årets værtsbyer.

I 2021 blev alle seks shows sendt live direkte fra Annexet i Stockholm med Christer Bkjörkman som gennemgående vært. Nu er 'Mello-generalen' gået på pension og nye friske kræfter klar til at tage over.

Men der bliver ikke mange ændringer i det originale MF koncept; i fire delfinaler vil i alt 28 sange dyste om otte finalepladser, hvorefter de otte sange der blev nummer tre eller fire i delfinalerne kæmper i en opsamlingsfinale om yderligere fire finalepladser.

I opsamlingsfinalen (tidligere Andra Chansen) er duellerne droppet, i stedet deles de otte sange i to grupper, og to bidrag fra hver gruppe går til finale.

Her er det samlede program for Melodifestivalen 2022:
• Delfinale 1 - 5. februar: Malmö – Malmö Arena
• Delfinale 2 - 12. februar: Göteborg – Scandinavium
• Delfinale 3 - 19. februar: Linköping – Saab Arena
• Delfinale 4 - 26. februar: Lidköping – Sparbanken Arena
• Opsamlingsfinale - 5. marts: Örnsköldsvik – Hägglunds Arena
• Finale - 12 marts: Stockholm – Friends Arena

Oscar Zia bliver gennemgående vært på alle seks programmer.

Oscar har deltaget i Melodifestivalen tre gange. I 2013 var han korsanger for Behrang Miri på sangen “Jalla Dansa Sawa”. I 2014 deltog han første gang som solo artist, og han sluttede som nummer otte i finalen med sangen “Yes We Can”. I 2016 var han igen med som solo artist, denne gang med sangen “Human”, der sluttede som nummer to i finalen.

Han var desuden medlem af den svenske jury for Eurovision 2014, og i dette års udgave af Melodifestivalen var han en af værterne i delfinale 2 sammen med Christer Björkman og Anis Don Demina.

Sverige i Eurovision Song Contest
Sverige debuterede i Eurovision Song Contest i 1958 og har i alt været med 60 gange. Det er blevet til hele seks førstepladser tilligemed et utal af top-ti placeringer. Seneste triumf var som bekendt i 2015, hvor Måns Zelmerlöv vandt med sangen 'Heroes'.

I 2021 blev det til en lidt skuffende 14. plads i Rotterdam for Tusse med sangen 'Voices'.

Se alle Sveriges bidrag her...

18. oktober 2021: Opdateret med ny struktur i opsamlingsfinale (tidligere: Andra Chansen)

Links: Sverige

Opdateret d. 18.10.2021