Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Jérémie Makiese repræsenterer Belgien i Eurovision Song Contest 2022

Belgien er først på banen med artist til Eurovision Song Contest 2022
Jérémie Makiese vil forsvare de belgiske farver i Italien


Dato: 15. september 2021
Kilde: eurovision.tv
Belgien er første land til at sætte navn på næste års artist i Eurovision Song Contest. Det blev afsløret onsdag formiddag i radioprogrammet 'LE 8/9' på kanalen Viva Cité. Det bliver Jérémie Makiese, der er tidligere vinder af Voice Belgique.

Ligesom i 2018 og 2020 er Belgien først ude med navnet på den artist, der vil repræsentere landet i Eurovision Song Contest 2022. Onsdag morgen kort før klokken 9:00 blev det afsløret på RTBF kanalen 'VivaCité' i morgenprogrammet 'LE 8/9'.

I Belgien går det på skift mellem to kanaler at vælge landets repræsentant til Eurovision. Og efter at VRT i 2020 (og igen i 2021) valgte Hoverphonic, var det i år RTBFs tur. Og de valgte altså den 21-årige Jérémie Makiese, der vandt dette års udgave af Voice Belgique; han skal altså følge efter Hooverphonic og sangen The Wrong Place.

Hvilket bidrag Jérémie skal synge i Italien bliver besluttet på et senere tidspunkt.

Jérémie Makiese
Jérémie er 20 år og kommer fra Berchem; han studerer geologi og elsker at spille fodbold i sin fritid. Han deltog i Voice Belgique ir, den wallonske udgave af The Voice, som en del af Beverly Jo Scott’s team. Under den første audition vendte alle fire coashes rundt for ham, og han endte med at vinde hele konkurrencen, idet han fik 53% af stemmerne i finalen. Hans stil fokuserer på soul og RnB, og han synger både på fransk og engelsk.

Belgien i Eurovision Song Contest
Belgien deltog førte gang i debut-året 1956 og har i alt været med 63 gange. De har vundet konkurrencen en enkelt gang, nemlig da den dengang kun 13-årige Sandra Kim i 1986 triumferede med 'J'Aime La Vie'. Derudover er det blevet til to andenpladser.

De sidste ti år har Belgien nået finalen fem gange; senest i Rotterdam blev det til en 19. plads i finalen for Hooverphonic med sangen The Wrong Place.

Se alle Belgiens bidrag her...

Links: Belgien

Opdateret d. 9.12.2021