Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Benidorm Song Fest leverer Spaniens bidrag til ESC 2022

Spanien søger bidrag til Eurovision Song Contest
Benidorm Fest leverer Spaniens bidrag til Eurovision 2022


Dato: 30. september 2021
Kilde: eurovision.tv
RTVE har afsløret, at der i 2022 skal afholdes et nationalt grandprix for at finde Spaniens bidrag. Det sker i samarbejde med Benidorm Fest, hvor altså vinderen skal repræsentere Spanien i næste års udgave af Eurovision Song Contest.

Efter at Spanien de seneste seks år har leveret bidrag, der er landet i den tunge ende af resultatlisten, har RTVE besluttet at der i 2022 for første gang i mange år skal afholdes et nationalt grandprix for at finde Spaniens bidrag. Man har derfor indgået et samarbejde med Benidorm Festival om at vinderen af festivalen i 2022 vil repræsentere Spanien.

Festivalen vil derfor i år blive afholdt i januar måned, med to semifinaler og én finale. Op til seks bidrag vil deltage i hver semifinale, og de tre mest populære bidrag fra hver semfinale vil kæmpe i finalen om den spanske billet til Italien i maj 2022. Der er endnu ikke sat endelige datoer på de tre direkte transmitterede shows.

Der er åben for at indsende bidrag fra nu og indtil den 29. oktober 2021.

Benidorm (International) Song Festival
Benidorm Song Festival var en årlig sang konkurrence, der blev afholdt i Benidorm (Alicante, Spanien); konkurrencen fandt, med få undtagelser, sted hvert år i perioden 1959 til 2006. Konkurrencen var baseret på den tilsvarende italienske Sanremo Music Festival, og havde til formål at fremme lokal musik fra Benidorm og generelt spansk musik. Fra 2004 blev det til en international konkurrence.

Nu er konkurrencen altså 'genoplivet' under navnet Benidorm Fest med det formål at finde det spanske bidrag til Eurovision Song Contest.

Spanien i Eurovision Song Contest
Spanien har været med i Eurovision Song Contest i alt 60 gange siden debuten i 1961. Det er blevet til to sejre, i 1968 og 1969, men i de seneste 10 år har det været småt med top-placeringer. To tiendepladser i henholdsvis 2012 og 2014 har været de bedste resultater.

Senest blev det til en skuffende 24. plads i finalen for Blas Cantó og hans bidrag Voy A Quedarme.

Se alle Spaniens bidrag her...

Links: Spanien

Opdateret d. 30.9.2021