Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Circus Mircus
Circus Mircus repræsenterer Georgien i Eurovision Song Contest 2022

To artister er nu klar til Eurovision Song Contest 2022 i Torino
Circus Mircus repræsenterer Georgien i Eurovision 2022


Dato: 15. november 2021
Kilde: eurovision.tv
Gruppen Circus Mircus offentliggjorde søndag, at de har fået overdraget opgaven at repræsentere Georgien i Eurovision Song Contest 2022. Dermed er to navne nu på plads, efter at Belgien tilbage i september måned afslørede, at de har valgt Jérémie Makiese til Torino 2022.

Afsløringen af Circus Mircus som Georgiens repræsentant i Eurovision 2022 skete i en YouTube video, der søndag dukkede op og som du kan se herunder. Gruppen er valgt internt af den georgiske tv station GPB.

Circus Mircus
Circus Mircus består af tre lokale musikere, der har det tilfælles at de alle er droppet ud af cirkus konservatoriet. Gruppen blev dannet i Tiblisi i 2020, og de har i den mellemliggende periode frigivet 10 musik videoer og har oparbejdet en pæn skare følgere.

Du kan finde eksempler på gruppens musik på deres YouTube kanal her...

Georgien i Eurovision Song Contest
Georgien debuterede i Eurovision Song Contest i 2007, hvor Sopho Kalvashi blev nummer 12 i finalen med 97 points. Landet har har to niendepladser i 2010 og 2011 som bedste resultater. De seneste fire gange er det imidlertid ikke lykkedes for Georgien at kvalificere sig til finalen. Senest blev Tornike Kipiani nummer 16 og næstsidst i semifinalen med sangen You.

Siden debuten har Georgien deltaget hvert eneste år - bortset fra 2009. Dette år havde Georgien valgt Stephane & 3G og sangen 'We don't wanna Put In'. På grund af en politisk tekst bad EBU Georgien om at skrive en ny sangtekst, men det nægtede man og blev derfor væk.

Se alle Georgiens bidrag her...

Links: Georgien

Opdateret d. 15.11.2021