Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Intelligent Music Project
Intelligent Music Project valgt for Bulgarien til Eurovision Song Contest 2022

Endnu et navn klar til Eurovision Song Contest 2022 i Torino
Bulgarien har valgt Intelligent Music Project med Intention


Dato: 25. november 2021
Kilde: eurovision.tv
Rygtet har svirret et par dage, og i dag kom så den endelige bekræftelse fra BNT: Rock gruppen Intelligent Music Project er valgt til at repræsentere Bulgarien i Eurovision 2022. Sangen hedder Intention og bliver frigivet i starten af december måned.

Det startede som et rygte, da Intelligent Music Project under et interview luftede, at de måske skulle være med i Eurovision Song Contest 2022. Men nu har den bulgarske nationale tv station BNT bekræftet, at bandet rent faktisk skal repræsentere Bulgarien i Torino i maj måned.

Udover bekræftelsen har BNT's administrerende direktør Emil Koshlukov samt Milen Vrabevski, der er stifter af Intelligent Music Project, afsløret at bidraget vil have titlen "Intention" og skulle blive frigivet i starten af december måned på BNT1.

Gruppens nuværende sammensætning, og personerne der vil optræde i Torino, er Ronnie Romero (forsanger i Ritchie Blackmore’s Rainbow), Bisser Ivanov, Slavin Slavchev (vinder af X-Factor Bulgarien), Ivo Stefanov, Dimiter Sirakov samt på trommer Stoyan Yankoulov.

Sidstnævnte har to gange tidligere sammen med Elitsa repræsenteret Bulgarien i Eurovision, nemlig i 2007 og 2013, med en femteplads i 2007 som det bedste resultat.

Intelligent Music Project
Tilbage i 2010 etablerede Milen Vrabevski musik selskabet Intelligent Music med det mål at gøre bulgarsk musik og kultur populært. Kort efter annoncerede han dannelsen af "Intelligent Music Project", et rock samarbejde der skulle samarbejde med en lang række populære navne indenfor rock musikken.

Indtil videre har gruppen udgivet 6 albums, og de har samarbejdet med populære navne som blandt andre Nathan East, John Lawton, Tim Pierce, Simon Philips. Disse navne har arbejdet med navne som Michael Jackson, Phil Collins, Stevie Wonder, TOTO etc.

Gruppen er kendt for sine hårde rock sange som f.eks. "I Know", som du kan høre på YouTube her...

Bulgarien i Eurovision Song Contest
Bulgarien debuterede i Eurovision i 2005 og det er i år 14. gang de er med. De første ni år var det småt med succes med bare en enkelt finaleplads i 2007, hvor det dog blev til en imponerende femteplads til Elitsa & Stoyan med sangen 'Water'.

Men de seneste fire år er det gået betydeligt bedre med fire finalepladser, heraf en andenplads til Kristian og sangen 'Beautiful Mess' i 2017 og en fjerdeplads til Poli med 'If Love Was A Crime' i 2016. Senest blev Victoria nummer 11 med bidraget Growing Up Is Getting Old.

Se alle Bulgariens bidrag her...

Links: Bulgarien

Opdateret d. 1.12.2021