Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Benny Christo for Tjekkiet i Eurovision Song Contest 2021

Hvem skal efterfølge Benny Christo for Tjekkiet i Eurovision Song Contest?
ESCZ 2022: Syv bidrag dyster om Tjekkiets billet til Torino


Dato: 6. december 2021
Kilde: eurovision.tv
Det tjekkiske bidrag til Eurovision 2022 vil blive valgt efter en online afstemning kombineret med en jury afstemning. Dermed anvender Tjekkiet den samme procedure, ESCZ, der tidligere har fundet det tjekkiske bidrag i 2018, 2019 og 2020. Syv bidrag blev afsløret på mandagens pressemøde.

Den tjekkiske tv station Ceská televize har modtaget over 150 bidrag; de satte mandag navn på de syv udvalgte bidrag, der skal kæmpe om at repræsentere Tjekkiet i Eurovision 2022 i Torino. Det skete på et pressemøde i CT's hovedkvarter i Prag, hvor de syv bidrag blev præsenteret via såkaldte live-on-tape optagelser.

De syv bidrag er: • Giudi - Jezinky
• Elis Mraz - Imma Be
• We Are Domi - Lights Off
• Skywalker - Way Down
• ANNABELLE - Runnin’ Out Of Freakin’ Time
• Jordan Haj x Emma Smetana - By Now
• The Valentines - Stay or Go

Du kan høre alle syv bidrag på Spotify her...

En enkelt artist har tidligere deltaget i ESCZ, nemlig Elis Mraz, der deltog i 2020 med bidraget Wann Be Like sammen med Cis T. De blev nummer to og måtte altså se Benny Christo løbe med billetten til Rotterdam. Øvrige artister deltager for første gang.

Udvælgelsen af vinderen af Eurovision Song CZ - ESCZ 2022 sker via en international jury (50%), kombineret med en international online-afstemning (25%) og en national tjekkisk online-afstemning (25%). Man kan stemme via den officielle Eurovision App, ligesom tjekkiske borgere kan kaste sin stemme her...

Afstemningen starter i morgen tirsdag og løber til og med den 15. december. Vinderen afsløres på et pressemøde torsdag den 16. december.

Tjekkiet i Eurovision Song Contest
Tjekkiet debuterede i Eurovision sammenhæng i 2007, men hverken det år eller de to følgende sæsoner lykkedes det for Tjekkiet at sikre sig en plads i finalen, og de følgende fem år valgte man ikke at deltage.

De seneste seks år har Tjekkiet dog været tilbage i Eurovision familien, og med tre finalepladser, og en placering som nummer seks i 2018, må landets tilbagevenden betegnes som en succes. Senest blev det dog ikke til en plads i finalen til Benny Christo og sangen Omaga, der måtte tage til takke med en 15. plads i semifinalen i Rotterdam.

Se alle Tjekkiets bidrag her...

Links: Tjekkiet

Opdateret d. 7.12.2021