Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Stien den Hollander, aka S10, vil repræsentere Holland i Eurovision Song Contest 2022

S10: "Vi vil give det hollandske sprog tilbage til Eurovision Song Contest"
Stien den Hollander, aka S10, vil repræsentere Holland


Dato: 7. december 2021
Kilde: eurovision.tv
Det hollandske tv selskab AVROTROS har annonceret, at S10 vil repræsentere Nederlandene i Eurovision Song Contest 2022. Og at det vil blive med en sang med hollandsk tekst.

S10 (udtales és-ten), er kunstnernavnet for den 21-årige Stien den Hollander, der er et af de lysende navne på det hollandske alternative pop scene.

Om valget af S10 som Hollands repræsentant i Torino i maj måned, siger hun selv:

"Musik er alt for mig. Jeg håber at min musik kan bringe noget ind i andre folks liv, simpelthan fordi musikken har gjort så meget for mig. Det er hvorfor jeg nærmest eksploderede af glæde over den idé, at jeg skulle deltage i Eurovision Song Contest næste år. Foran sådan et massivt publikum, at være i stand til at gøre dette er sådan en stor ære - at repræsentere Holland. Jeg synes det er absolut vidunderligt."

Læs mere under videoen

S10
S10 underskrev sin første pladeaftale med Noahs Ark i en alder af 17, hvilket gjorde hende i stand til at indspille sit rekord debut album Snowsniper (2019); med det album vandt hun hollands mest prestigefulde award: en ‘Edison’.

Hendes andet album Vlinders udkom et år senere, i 2020, og blev fulgt op af en udsolgt tour og en række singler på toppen af de holandske hitlister.

Holland i Eurovision Song Contest
Holland har været med i Eurovision Song Contest lige siden starten i 1956 og har i alt været med 61 gange. Fem gange har tulipanlandet kunnet trække sig sejrrigt tilbage. Inden sejren i 2019 var der dog gået 44 år, siden Holland senest vandt verdens største sang konkurrence. I 2014 var det dog tæt på også, da The Common Linnets fik en imponerende andenplads i København.

Senest blev det til en skuffende 23. plads på hjemmebane i Rotterdam for Jeangu Macrooy og nummeret Birth of a New Age.

Se alle Hollands bidrag her...

Links: Holland

Opdateret d. 2.3.2022