Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Fire artistnavne giver - måske - fuld startliste til Australia Decides 2022

Australien afslører fire nye artister - men åbner for yderligere ét navn
Downunder: Ti artister er nu klar til Australia Decides 2022


Dato: 14. december 2021
Kilde: eurovision.tv
SBS Australia og production partner Blink TV har endelig afsløret de sidste fire navne til deres lokale grandprix Eurovision – Australia Decides der afholdes i Gold Coast i Februar. Men samtidig åbner man for yderliger et navn - fra en TikTok Wildcard konkurrence

Den tidligere annoncerede sangskriver Jude York er nu bekræftet som artist, og sammen med ham bliver pop princessen Seann Miley Moore, Perth metal kvartetten Voyager samt det helt nye talent Charley en del af lineup den 26. februar.

Læs mere under videoen...

Men samtidig afslører man, at der muligvis bliver tilføjet yderligere et navn til startlisten; man åbner nemlig en TikTok Wildcard konkurrence for eventuelt at finde et 11. navn til at deltage i Australia Decides 2022. Idéen er, at folk kan indsende et klip på max 1 minut, med hashtag #EurovisionAustralia på TikTok. Et panel af musik eksperter vil herefter bestemme en eventuel vinder, der vil fuldende en total af elleve bidrag til Gold Coast.

TikTok Wildcard Artist konkurrencen via #EurovisionAustralia er åben for at modtage bidrag indtil søndag den 16. januar 2022. Der er ingen restriktioner om antal videoer en artist kan indsende - man kan sende video som individuel artist eller gruppe med op til seks medlemmer.

Samtidig bliver norske KEIINO annonceret som gæsteoptræden ved det australske grandprix, der som tidligere annonceret afholdes i Gold Coast Convention and Exhibition Centre den 26. februar.

Følgende ti artister er på nuværende tidspunkt klar til Eurovision – Australia Decides: • PAULINI
• Isaiah Firebrace
• Jaguar Jonze
• Sheldon Riley
• G-Nat!on
• Andrew Lambrou
• Jude York
• Seann Miley Moore
• Voyager
• Charley

Australien i Eurovision Song Contest
Australien debuterede i Eurovision i 2015 i Wien, og deltager i år i konkurrencen for syvende gang. I 2015 og 2016 blev det til henholdsvis en femte- og en andenplads til Guy Sebastian og Dami Im.

Senest blev det noget skuffende ikke til en finaleplads i Rotterdam for Montaigne og Technicolor, der blev nummer 14 i den første semifinale.

Se alle Australiens bidrag her...


KEIINO kommer til Gold Cost Australien den 25.-26. februar og giver gæsteoptræden

Links: Australien

Opdateret d. 24.1.2022