Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Hvem vinder den tjekkiske billet til Eurovision Song Contest 2022?

Tjekkiets online afstemning lukker i aften efter ni dage - hvem vinder?
ESCZ 2022: Syv bidrag dyster om Tjekkiets billet til Torino


Dato: 15. december 2021
Kilde: eurovision.tv
Det tjekkiske bidrag til Eurovision 2022 vil blive afsløret i morgen efter en online afstemning der lukker i aften kl. 23:59. Syv bidrag dyster om retten til at forsvare de tjekkiske farver i Torino.

Den tjekkiske tv station Ceská televize havde modtaget over 150 bidrag; de udvalgte syv bidrag, der kæmper om at repræsentere Tjekkiet i Eurovision 2022 i Torino.

De syv bidrag er:
• Giudi - Jezinky
• Elis Mraz - Imma Be
• We Are Domi - Lights Off
• Skywalker - Way Down
• ANNABELLE - Runnin’ Out Of Freakin’ Time
• Jordan Haj x Emma Smetana - By Now
• The Valentines - Stay or Go

Læs mere under videoen...

Du kan høre alle syv bidrag på Spotify her...

En enkelt af de syv artister har tidligere deltaget i det tjekkiske grandprix, nemlig Elis Mraz, der deltog i 2020 med bidraget Wann Be Like sammen med Cis T. De blev nummer to og måtte altså se Benny Christo løbe med billetten til Rotterdam. Øvrige artister deltager for første gang.

Udvælgelsen af vinderen af Eurovision Song CZ - ESCZ 2022 sker via en international jury (50%), kombineret med en international online-afstemning (25%) og en national tjekkisk online-afstemning (25%). Man kan stemme via den officielle Eurovision App, ligesom tjekkiske borgere kan kaste deres stemme her.. - indtil i aften kl. 23:59.

Vinderen afsløres på et pressemøde torsdag den 16. december.

Tjekkiet i Eurovision Song Contest
Tjekkiet debuterede i Eurovision sammenhæng i 2007, men hverken det år eller de to følgende sæsoner lykkedes det for Tjekkiet at sikre sig en plads i finalen, og de følgende fem år valgte man ikke at deltage.

De seneste seks år har Tjekkiet dog været tilbage i Eurovision familien, og med tre finalepladser, og en placering som nummer seks i 2018, må landets tilbagevenden betegnes som en succes. Senest blev det dog ikke til en plads i finalen til Benny Christo og sangen Omaga, der måtte tage til takke med en 15. plads i semifinalen i Rotterdam.

Se alle Tjekkiets bidrag her...

Links: Tjekkiet

Opdateret d. 15.12.2021