Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Norsk-græske Amanda Tenfjord klar til Eurovision Song Contest 2022 for Grækenland

ERT havde snævret startfeltet ind til fem artister; nu er valget truffet
Grækenland 2022: Valget faldt på Amanda Tenfjord


Dato: 15. december 2021
Kilde: eurovision.tv
Ud af de fem artister, ERT tidligere på året nævnte som interessante navne til Eurovision for Grækenland, har ERT nu truffet deres valg. Det bliver norsk-græske Amanda Tenfjord der skal repræsentere Grækenland i Eurovision Song Contest 2022 i Torino.

I sidste måned afslørede græske ERT de fem artister, der fortsat var med i kapløbet om at repræsentere Grækenland i Torino i maj måned; de var: Amanda Tenfjord, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas og Lou is. Nu er valget altså faldet på den 24-årige Amanda Georgiadis, der er født i Grækenland af norsk-græske forældre. Senere flyttede familien til den norske by Tenfjord, hvilket altså har givet inspiration til hendes scenenavn.

Video er på vej

Amanda
Amanda's første album, First Impression, modtog fantastiske anmeldelser i musik pressen, og sangen Then I Fell In Love, fra album to, opholdt sig mere end 20 uger på norges officielle Top 10 chart.

Grækenland i Eurovision Song Contest
Grækenland debuterede i Eurovision Song Contest i 1974 med Marinella og sangen 'Krassi, Thalassa Ke T'Agori Mou', der fik en 11. plads. Senere er det blevet til yderligere 40 optrædender på den store scene, med Helena Paparizou's sejr i 2005 som den helt store triumf. Derudover er det blevet til 3 tredje-pladser, og Grækenland havde indtil 2016 ikke misset én eneste finale.

Den rekord gik fløjten da hverken gruppen Argo i 2017 eller Yianna Terzi i 2019 klarede cuttet til den store finale. Senest fik Stefania dog en flot tiendeplads i finalen i Rotterdam med sangen Last Dance.

Se alle Grækenlands bidrag her...

Links: Grækenland

Opdateret d. 15.12.2021